18/01/2022 18/01/2022 Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου προέστη χθες, 17 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, στο Λόζενετς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας κ. Αντώνιος, ο οποίος ήγε τα ονομαστήριά του μαζί με τα γενέθλιά του. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 13:58

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος γιόρτασε στην πατρίδα του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αντώνιος γιόρτασε στην πατρίδα του

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου προέστη χθες, 17 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, στο Λόζενετς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας κ. Αντώνιος, ο οποίος ήγε τα ονομαστήριά του μαζί με τα γενέθλιά του.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, μαζί του συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Βελίκης Σιώνιος, Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μπάτσκοβο και Τροϊάν, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπελογκρανττσίκ Πολύκαρπος, και πολλοί ακόμα ιερείς. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Αντώνιος καθαγίασε κουτί με εικόνες του Αγίου Αντωνίου, οι οποίες μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους για υγεία και ευλογία. Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη, ο βοηθός του, Επίσκοπος Πολύκαρπος, ανέγνωσε ευχετήρια προσφώνηση προς τον Μητροπολίτη Αντώνιο για τα ονομαστήριά του:

«Σας ευχόμαστε με τις πρεσβείες του Αγίου Αντώνιου – του καθηγητή της ερήμου και μέντορα των μοναχών, καλή ψυχική και σωματική υγεία, δύναμη και τη βοήθεια του Θεού στην αρχιποιμαντική σας διακονία».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης ευχαρίστησε για τις ευχές του Βούλγαρου Πατριάρχη με τα λόγια του Ψαλμωδού: «Τι να αποδώσω στον Κύριο για όλες τις ευλογίες του σε μένα;»

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος μοιράστηκε εν συντομία το ταξίδι της ζωής του, μιλώντας για την επιλογή που έκανε να υπηρετήσει τον Θεό και τους ανθρώπους. «Ο Θεός επέλεξε να διανύσω τον δρόμο προς την αγιότητα μακριά από την πατρίδα μας, να γίνω ποιμένας χιλιάδων συμπατριωτών μας που ζουν στη Δυτική Ευρώπη, αλλά μου έστειλε και πιστούς συνεργάτες, για να με βοηθήσουν στη διακονία μου και μαζί να σπείρουμε τον λόγο του Θεού και να φροντίσουμε ψυχές και τις τύχες των αδελφών μας», είπε ο Μητροπολίτης Αντώνιος και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ευχόμενος υγεία και την καθοδήγηση του Αγίου Αντωνίου σε όλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων