19/03/2024 19/03/2024 Την επιθυμία του να μην ενταχθεί στα σενάρια διαδοχολογίας για τον Θρόνο του Πατριάρχη Βουλγαρίας και να μην κατέβει ως υποψήφιος στις διαδικασίες οι οποίες ορίζονται από τον Καταστατικό Χάρτη, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος προς τους ιερείς και τον λαό της Επαρχίας του.  Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός, ρωτήθηκε...
19 Μαρτίου, 2024 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 12:49

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως επιβεβαίωσε και στην Ιερά Σύνοδο ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως επιβεβαίωσε και στην Ιερά Σύνοδο ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Την επιθυμία του να μην ενταχθεί στα σενάρια διαδοχολογίας για τον Θρόνο του Πατριάρχη Βουλγαρίας και να μην κατέβει ως υποψήφιος στις διαδικασίες οι οποίες ορίζονται από τον Καταστατικό Χάρτη, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος προς τους ιερείς και τον λαό της Επαρχίας του. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την τοποθέτηση αυτή και απάντησε ότι ο καθένας έχει την ελεύθερη βούληση να ενεργήσει και όλα θέμα προσωπικής επιλογής.

Σε διευκρινιστικό ερώτημα εάν είναι οριστικό ότι ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε και πάλι ότι το είχε δηλώσει, αλλά το επιβεβαίωσε και στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας Κυπριανός 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων