14/11/2022 15/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος τέλεσε τον αγιασμό στο νέο παρεκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Κατούνιτσα, της πόλης Πλόβντιβ. Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημαντική πνευματική σημασία του νέου ναού, που χτίστηκε με πίστη, ελπίδα και αγάπη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Έψαλε η Μητροπολιτική Χορωδία «Άγιος Ερμής ο Απόστολος» υπό την...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 0:14

Ο Μητροπολίτης Φιλιππούπολης τέλεσε τον Αγιασμό στον νέο Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φιλιππούπολης τέλεσε τον Αγιασμό στον νέο Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος τέλεσε τον αγιασμό στο νέο παρεκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Κατούνιτσα, της πόλης Πλόβντιβ. Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημαντική πνευματική σημασία του νέου ναού, που χτίστηκε με πίστη, ελπίδα και αγάπη.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Έψαλε η Μητροπολιτική Χορωδία «Άγιος Ερμής ο Απόστολος» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Μεταξύ των πιστών που συμμετείχαν στην Ακολουθία του Αγιασμού ήταν ο δήμαρχος της πόλης Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) κ. Zdravko Dimitrov, ο δήμαρχος της πόλης Σάντοβο κ. Dimitar Zdravkov, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σάντοβο κ. Atanas Telcharov, ο δήμαρχος του χωριού Κατούνιτσα κ. Krasimir Yurukov,  ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Ιταλίας στο Πλόβντιβ κ. Giuseppe De Francesco, η διευθύντρια του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου κα Maria Mazza, δήμαρχοι οικισμών, δημοτικοί σύμβουλοι, και πολλοί πιστοί.

Στον εορτασμό που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής, συναυλία με λαϊκά τοπικά τραγούδια από την Κατούνιτσα, ενώ εκφωνήθηκαν και ομιλίες.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων