27/08/2023 28/08/2023 Στα εγκαίνια της έκθεσης της Τετιάνα Μπολγκάροβα «Λιθοκεντήματα από τη Νόβα Κακχόβκα σε υφάσματα» παρέστη την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Πρέσβεως της Ουκρανίας στη Βουλγαρία Ολέσια Ιλάστσουκ. Οι κάτοικοι της Σόφιας μπορούν να δουν τρισδιάστατα υφασμάτινα πάνελ, αντίγραφα «πέτρινων κεντημάτων», στη γκαλερί «Σρεντέτς»...
27 Αυγούστου, 2023 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2023 - 3:24

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης σε επετειακή εκδήλωση για την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης σε επετειακή εκδήλωση για την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας

Στα εγκαίνια της έκθεσης της Τετιάνα Μπολγκάροβα «Λιθοκεντήματα από τη Νόβα Κακχόβκα σε υφάσματα» παρέστη την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Πρέσβεως της Ουκρανίας στη Βουλγαρία Ολέσια Ιλάστσουκ.

Οι κάτοικοι της Σόφιας μπορούν να δουν τρισδιάστατα υφασμάτινα πάνελ, αντίγραφα «πέτρινων κεντημάτων», στη γκαλερί «Σρεντέτς» έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και εξέφρασε την συμπαράσταση του Πατριαρχέιου Βουλγαρίας στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, καθώς και την ελπίδα ότι σύντομα θα σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος.

Στην έκθεση, η οποία τιμά την 32η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, παρευρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού Κράστιου Κράστεφ, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να διασωθεί η πολιτιστική η κληρονομιά της Ουκρανίας.

«Από τότε που άρχισε αυτή η βάρβαρη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσική πλευρά, οι εισβολείς καταστρέφουν καθημερινά την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας. Ως Υπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και προσωπικά ως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον πολιτισμό σε όλη τη ζωή του, καταδικάζω έντονα αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες ενέργειες από τη Ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος.

Η πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Βουλγαρία, Ολέσια Ιλάστσουκ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Βουλγαρικό λαό για τη στήριξη και τη βοήθειά του από τότε που άρχισε ο πόλεμος. Ευχαρίστησε επίσης ιδιαιτέρως τον Κράστεφ και το Υπουργείο του για τη διοργάνωση και παρουσίαση αυτής της έκθεσης.

Προτού εγκατασταθεί στη Βουλγαρία, η Μπολγκάροβα είχε αναγκαστεί να διαφύγει δύο φορές από τους Ρώσους εισβολείς.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων