06/11/2023 06/11/2023 Ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πόλη Λόβετς. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νευροκόπιου κ. Σεραφείμ, Βράτσης κ. Γρηγόριος και Βιδινίου κ. Δανιήλ. Στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Προσευχή για τη Βουλγαρία» της καλλιτέχνιδας Antonia Miravalieva – Bojanina. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ προσεφώνησε τη συγγραφέα...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 21:48

Ο Μητροπολίτης Λόβετς στα εγκαίνια της έκθεσης «Προσευχή για τη Βουλγαρία»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λόβετς στα εγκαίνια της έκθεσης «Προσευχή για τη Βουλγαρία»

Ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πόλη Λόβετς. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νευροκόπιου κ. Σεραφείμ, Βράτσης κ. Γρηγόριος και Βιδινίου κ. Δανιήλ. Στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Προσευχή για τη Βουλγαρία» της καλλιτέχνιδας Antonia Miravalieva – Bojanina.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ προσεφώνησε τη συγγραφέα της έκθεσης, επισημαίνοντας ότι η συλλογή που παρουσιάζεται στον Ναό είναι η πρώτη της έκθεση στη Βουλγαρία. Η Antonia Miravalieva – Bojanina έχει δημιουργήσει άλλες τέσσερις ατομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, δύο διεθνή βραβεία στη Νότια Κορέα για τα έργα “The White Angel” και “Prayer”, καθώς και μια υποψηφιότητα για το έργο “Resurrection during the Plague”. Η Antonia Miravalieva – Bojanina είναι μέλος της Διεθνούς Βοτανικής Ένωσης – ΗΠΑ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ σημείωσε ότι το έργο της καλλιτέχνιδος θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις θλίψεις και τις δοκιμασίες στη ζωή και θα συμβάλλει στην πνευματική τους μεταμόρφωση.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, η καλλιτέχνιδα τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία να παρουσιάσει τα έργα της σε βουλγαρικό έδαφος. Το ενδιαφέρον της για αυτό το είδος τέχνης ξεκίνησε ως χόμπι το 2009. Το 2015, σε μοναστήρι στο Χατζηντίμοβο, της γεννήθηκε η ιδέα να απεικονίσει τους ιερούς τόπους της Ορθόδοξης Βουλγαρίας.

 

 

   

Πηγή: bg-patriarshia.bg (Lovchan Metropolis)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων