15/03/2024 15/03/2024 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου η οποία θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι στη Σόφια. Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιωάννης, μετά την τέλεση του Τρισαγίου...
15 Μαρτίου, 2024 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 14:08

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου η οποία θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι στη Σόφια.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιωάννης, μετά την τέλεση του Τρισαγίου ενώπιον της σορού του μακαριστού Πατριάρχη σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί νωρίτερα (9:30), θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιωάννης.

Λίγη ώρα μετά, τη δήλωση του Μητροπολίτη Βάρνης επιβεβαίωσε προς τους δημοσιογράφους και ο Μητροπολίτης Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανός, Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός διευκρίνισε ότι αναμένονται ακόμη επιβεβαιώσεις από τις επίσημες αντιπροσωπείες που έχουν κληθεί να έρθουν στη χώρα. Όταν ρωτήθηκε αν προσκλήθηκε ο Ρώσος Πατριάρχης, ο Μητροπολίτης Κυπριανός απάντησε: “Όλα είναι γνωστά, αλλά ακόμα δεν έχουμε απαντήσεις” και πρόσθεσε ότι “με επιστολή που υπογράφει ο αντιπρόεδρος Μητροπολίτης Ιωάννης, γνωστοποιούνται όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες για τον θάνατο του μακαριστού κεκοιμημένου Πατριάρχη Νεοφύτου”. 

Ο Μητροπολίτης Κυπριανός, Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου (Φωτο: bta.bg)

Όταν ρωτήθηκε ποιες εκλογές θα προηγηθούν – ο Μητροπολίτης Σλίβεν ή ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας- ο Μητροπολίτης Κυπριανός είπε ότι για να ολοκληρωθούν οι πατριαρχικές εκλογές θα πρέπει να καταληφθούν όλες οι έδρες – πρώτα η εκλογή του Μητροπολίτη Σλίβεν, τότε θα προγραμματιστεί πατριαρχικό συμβούλιο για την εκλογή νέου Βούλγαρου πατριάρχη, αναφέρει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων