25/03/2019 25/03/2019 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάστηκε σήμερα 25 Μαρτίου και από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.  Για τους Βουλγάρους, ο σημερινός εορτασμός είναι επίσης γνωστός ως Blagovets. Σύμφωνα  με την παράδοση, ο κούκος ακούγεται για πρώτη φορά ανήμερα του Ευαγγελισμού και αυτό είναι ένα σημάδι πώς έφτασε η άνοιξη. Στο μήνυμά του με αφορμή την σημερινή εορτή ο...
25 Μαρτίου, 2019 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2019 - 18:49

Ο Πατρ. Βουλγαρίας και ο κούκος… που φέρνει την άνοιξη

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Βουλγαρίας και ο κούκος… που φέρνει την άνοιξη

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάστηκε σήμερα 25 Μαρτίου και από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.  Για τους Βουλγάρους, ο σημερινός εορτασμός είναι επίσης γνωστός ως Blagovets. Σύμφωνα  με την παράδοση, ο κούκος ακούγεται για πρώτη φορά ανήμερα του Ευαγγελισμού και αυτό είναι ένα σημάδι πώς έφτασε η άνοιξη.

Στο μήνυμά του με αφορμή την σημερινή εορτή ο Πατριάρχης Βουλγαρίας , κ.κ. Νεόφυτος αναφέρεται στο χαρμόσυνο γεγονός του ευαγγελισμού της Θεοτόκου πλημμυρίζει την καρδιά κάθε Χριστιανού.

“Την ημέρα αυτή η Εκκλησία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις γυναίκες Χριστιανές” αναφέρει χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων