11/03/2019 11/03/2019 Την υποστήριξή του στο σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει την διαγραφή χρεών ύψους άνω των 8 εκατ. λέβα κυρίως της Μουσουλμανικής Εκκλησίας τη χώρας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα 11 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.  Παρών, στην συνάντηση ήταν και ο Μουφτής Μουσταφά Χατζί. Το σχέδιο νόμου...
11 Μαρτίου, 2019 - 14:06

Ο Πατρ. Βουλγαρίας στηρίζει το νόμο για τη διαγραφή χρεών

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Βουλγαρίας στηρίζει το νόμο για τη διαγραφή χρεών

Την υποστήριξή του στο σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει την διαγραφή χρεών ύψους άνω των 8 εκατ. λέβα κυρίως της Μουσουλμανικής Εκκλησίας τη χώρας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα 11 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.  Παρών, στην συνάντηση ήταν και ο Μουφτής Μουσταφά Χατζί.

Το σχέδιο νόμου πέρασε από την πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή στις 8 Μαρτίου, και κατόπιν αυτού ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Προκαθημένους των δύο Εκκλησιών να τον επισκεφθούν σήμερα, προκειμένου να λάβει την άποψή τους πριν την τελική υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε τους δύο Προκαθημένους, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους και καλωσόρισαν την διαγραφή των χρεών.

“Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική” δήλωσε ο Πατριάρχης Νεόφυτος, και  ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός για τις καλές σχέσεις που έχει με την εκκλησία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπορίσοφ κάλεσε του δύο θρησκευτικούς ηγέτες να  σεβαστούν τον νόμο, μόλις εφαρμοστεί και να μην δημιουργήσουν νέα χρέη στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα χρέη αφορούν σε 8,2 εκατ. λέβα, εκ των οποίων τα 8,1 εκατ. αφορούν στην Μουσουλμανική Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται ότι έχει οφειλές προς το δημόσιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων