14/02/2023 14/02/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου άμφια του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν, βασιλιά της Σερβίας. Ο Μακαριώτατος παρέδωσε στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ντόμπρι Τσάκωφτα άμφια με τα οποία έντυσαν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Στέφανου. Η ενέργεια αυτή από την πλευρά του Προκαθημένου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας έγινε κατόπιν παράκλησης που του...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 9:22

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας δώρισε στη Μητρόπολη Δοροστόλου άμφια του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας δώρισε στη Μητρόπολη Δοροστόλου άμφια του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου άμφια του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν, βασιλιά της Σερβίας.

Ο Μακαριώτατος παρέδωσε στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ντόμπρι Τσάκωφτα άμφια με τα οποία έντυσαν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Στέφανου. Η ενέργεια αυτή από την πλευρά του Προκαθημένου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας έγινε κατόπιν παράκλησης που του είχε απευθύνει ο Μητροπολίτης Δοροστόλου κ. Ιάκωβος.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης ο Μακαριώτατος ευχήθηκε πνευματική προκοπή στον ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Δοροστόλου.

Από την πλευρά του ο π. Ντόμπρι ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το ευγενικό δώρο και του παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου, καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Ο Στέφανος Ούρος Β΄ Μιλούτιν ήταν βασιλιάς της Σερβίας μεταξύ 1282-1321, μέλος της δυναστείας Νεμάνια. Ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ηγεμόνες της Σερβίας κατά τον Μεσαίωνα. Ανακηρύχθηκε άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία και η μνήμη του τιμάται στις 30 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων