19/01/2022 19/01/2022 Προσευχόμενοι και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου επέλεξαν να ξεκινήσουν τη δεύτερη θητεία τους ο πρόεδρος της  Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος προέστη της παρακλήσεως...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 19:50

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευλόγησε τη 2η θητεία του Προέδρου της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευλόγησε τη 2η θητεία του Προέδρου της Βουλγαρίας

Προσευχόμενοι και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου επέλεξαν να ξεκινήσουν τη δεύτερη θητεία τους ο πρόεδρος της  Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος προέστη της παρακλήσεως για την επιτυχία του έργου της Προεδρίας κι ευλόγησε το προεδρικό ζεύγος για την έναρξη της 2ης θητείας του. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης, ο κλήρος προσευχήθηκε για τη στήριξη του Θεού στην τόσο υπεύθυνη εργασία του προεδρικού ζεύγους, αλλά και για την ευημερία στον βουλγαρικό λαό.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε την παράκληση μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και τον Επίσκοπο Μπελογκρανττσίκ κ. Πολύκαρπο, βοηθό του Πατριάρχη, τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειος, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σοφίας και πολλούς ακόμα κληρικούς.

Στην προσευχή συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και πιστοί. Στο τέλος της προσευχής ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μίλησε στους παρευρισκόμενους λέγοντας:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμη κυρία Αντιπρόεδρε,

Την ημέρα έναρξης της δεύτερης θητείας σας ως Προέδρου και Αντιπροέδρου της αγαπημένης μας Πατρίδας, σας χαιρετίζουμε, στέλνοντας σε εσάς και τις οικογένειές σας, στην Πατρίδα μας και σε όλο τον αγαπημένο μας λαό, στη Βουλγαρία και στο εξωτερικό, την ευλογία του Θεού, ενώ Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καρποφορία στο έργο σας, με στόχο ό,τι είναι καλό και χρήσιμο για εμάς και τον τόπο μας.

Οι προσδοκίες απέναντί ​​σας θα είναι ξανά τεράστιες και η ευθύνη που βαραίνει τους ώμους σας θα είναι και πάλι εξαιρετικά υψηλή. Αυτή η ευθύνη σχετίζεται πρωτίστως με το κοινό μας παρόν – με τις συνθήκες στις οποίες ζούμε σήμερα, με τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο, είναι, επίσης, ευθύνη απέναντι στο παρελθόν μας και ιδιαίτερα στο μέλλον μας. Είναι κοινό ιερό καθήκον να τηρούμε τις διαθήκες όλων των προγόνων μας, οι οποίοι στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν έχουν οικοδομήσει όχι μόνο την πολιτεία μας αλλά και την πνευματικότητα και τον πολιτισμό μας, χάρη στα οποία η Βουλγαρία συνεχίζει να υπάρχει ως ουσιαστικό μέρος του χριστιανικού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τα πάλαι ποτέ γερά θεμέλια που έθεσαν, μαζί με την πολιτεία, η πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, διατηρήθηκαν και ανανεώθηκαν ανά πάσα στιγμή.

Έχετε ακόμη πέντε χρόνια μπροστά σας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορέσετε να συνεισφέρετε, όσο καλύτερα μπορείτε, σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον ενός άξιου αλλά και ταλαιπωρημένου έθνους – που γνώρισε στη χιλιετή ιστορία του περιόδους ανόδου και δόξας, αλλά και παρακμής και θλίψης, που έζησε μέρες φωτεινές και χαρούμενες, αλλά και μέρες αφόρητων δοκιμασιών, που ξεπεράστηκαν μόνο με τη μεγάλη δύναμη του πνεύματος και την εμπιστοσύνη στον Θεό και την καλή Του θέληση για όλους τους ανθρώπους.

Είθε αυτή η βαθιά πίστη και η δύναμη και η εμπιστοσύνη, που πηγάζει από την αιωνόβια πνευματικότητα του λαού μας, να είναι μαζί σας κατά τη δεύτερη προεδρική θητεία και ο Πανάγαθος Θεός να σας ενισχύει στη διακονία για την οποία έχετε εκλεγεί. Να σας δίνει σοφία και λογική και να σας οδηγεί πάντα στην αιώνια αλήθεια Του.

Καλή τύχη! Ο Θεός να σώσει τη Βουλγαρία!

+ Νεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων