04/10/2022 05/10/2022 Το μήνυμά του για την έναρξη της νέας χρονιάς στις Ανώτερες Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές, εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. “Ως καθηγητές και σπουδαστές θεολογίας είστε κληρονόμοι και αποδέκτες μιας χιλιόχρονης και πλούσιας παράδοσης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος ο οποίος μίλησε για την αξία των Θεολογικών Σχολών. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Είθε οι προσπάθειές σας...
04 Οκτωβρίου, 2022 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 1:13

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την αξία των Θεολογικών Σχολών

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την αξία των Θεολογικών Σχολών

Το μήνυμά του για την έναρξη της νέας χρονιάς στις Ανώτερες Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές, εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. “Ως καθηγητές και σπουδαστές θεολογίας είστε κληρονόμοι και αποδέκτες μιας χιλιόχρονης και πλούσιας παράδοσης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος ο οποίος μίλησε για την αξία των Θεολογικών Σχολών.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Είθε οι προσπάθειές σας να αποφέρουν πλούσιους καρπούς και μαζί να μεγαλώσετε ακόμα περισσότερο ως άξιοι φορείς του Πνεύματος της Σοφίας και ως κήρυκες του Μυστηρίου της Σωτηρίας. Να είστε επιμελείς και αφοσιωμένοι στη διδασκαλία και την απόκτηση γνώσεων. Μη σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια, αλλά με επιμονή και ζήλο εμβαθύνετε στις αιώνιες αλήθειες που μας αποκαλύπτονται στις Γραφές, στην πατρική κληρονομιά και τη λατρεία της αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας“, είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια, είπε: “Ο δρόμος που επιλέξατε είναι ευλογημένος και σωτήριος. Από εσάς ανέμενε η Εκκλησία πάντα“.

Ο Μακαριώτατος αποκάλεσε τους καθηγητές και τους σπουδαστές κληρονόμους μιας πλούσιας παράδοσης: “Ως καθηγητές και σπουδαστές θεολογίας είστε κληρονόμοι και αποδέκτες μιας χιλιόχρονης και πλούσιας παράδοσης, που χρονολογείται από την αυγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, καθώς και πρωτοπόροι της πνευματικής-διαφωτιστικής και εκκλησιαστικής-εκπαιδευτικής της δραστηριότητας. Πίσω σας στέκονται πνευματικοί πατέρες και δάσκαλοι, εξίσου αποστολικοί διαφωτιστές της Ορθοδοξίας και κολοσσοί της εκκλησιαστικής θεολογίας“.

Να είστε άξιοι μαθητές και ακόλουθοί τους, και ο Θεός θα σας ενισχύει πάντα στην επιλεγμένη διακονία σας“, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

 

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων