08/11/2022 08/11/2022 “Η ζωή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν γεμάτη δοξολογία και υπηρεσία προς τον Θεό”. Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο συλληπτήριο γράμμα του προς την Εκκλησία της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’. Ο Μακαριώτατος τονίζει σε άλλο σημείο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 8:48

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

“Η ζωή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν γεμάτη δοξολογία και υπηρεσία προς τον Θεό”. Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο συλληπτήριο γράμμα του προς την Εκκλησία της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Ο Μακαριώτατος τονίζει σε άλλο σημείο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπήρξε φίλος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας και η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια. Παράλληλα, στέλνει προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον Κυπριακό λαό τα ειλικρινή του συλλυπητήρια ευχόμενος όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του αοιδίμου Προκαθημένου.

Αναλυτικά το συλληπτήριο μήνυμα αναφέρει: 

Μας έφθασε η θλιβερή είδηση ​​της κοιμήσεως εν Κυρίω του Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Κύπρου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Η ζωή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν γεμάτη δοξολογία και υπηρεσία προς τον Θεό και τους ανθρώπους. Από νωρίς αφοσιώθηκε στον Χριστό και αφιερώθηκε στην υπηρεσία της Αγίας Εκκλησίας, στην οποία, όλα αυτά τα χρόνια της ιερατικής και επισκοπικής υπηρεσίας, προσπάθησε να διατηρήσει την αποστολή της, αφοσιωμένος στην εκκλησιαστική υπακοή και τους ιερούς κανόνες της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν φίλος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η μνήμη του θα μείνει στο χρόνο! Η πραότητα, η σοφία, η ταπεινοφροσύνη, ο διάλογος και η πνευματική του εμπειρία ήταν ιδιότητες που άφησαν βαθιά σημάδια στη φωτεινή προσωπικότητά του.

Στέλνουμε ειλικρινείς προσευχές προς τον Αναστάντα Κύριο όπως αναπαύσει την ψυχή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη γη των ζώντων, στη βασιλεία των ουρανών, στον γλυκό παράδεισο που λαχταρούσε με όλη του την καρδιά και την ψυχή.

Θρηνούμε μαζί σας, τον κλήρο και τον ευσεβή λαό της ιεράς Εκκλησίας της Κύπρου!

Ο Θεός να τον συγχωρέσει και να αναπαύσει την ψυχή του πιστού δούλου και αγαπητού αδελφού μας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου!

Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων