15/09/2023 15/09/2023 Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους γονείς. “Είθε η νέα σχολική χρονιά να είναι ευοίωνη και καρποφόρα για όλους σας, γιατί το βουλγαρικό σχολείο και τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών σας δραστηριοτήτων αποτελούν υπόσχεση για ένα καλό...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 17:04

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους γονείς.

“Είθε η νέα σχολική χρονιά να είναι ευοίωνη και καρποφόρα για όλους σας, γιατί το βουλγαρικό σχολείο και τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών σας δραστηριοτήτων αποτελούν υπόσχεση για ένα καλό μέλλον και για την επιτυχία της χώρας και του λαού μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

“Με πατρική αγάπη και ευλογία, την πρώτη ημέρα του νέου ακαδημαϊκού έτους απευθύνουμε προσευχές στον Θεό για όλους εσάς, παρακαλώντας Τον να σας χαρίσει απλόχερα υγεία, δύναμη και έμπνευση, να σας δυναμώσει με τη θεία χάρη Του και να είναι ο μόνιμος Συνοδοιπόρος σας στην αναζήτηση του φωτός και της αλήθειας”, υπογράμμισε.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες είπε να διακατέχονται από ευλάβεια και σεβασμό προς του γονείς, τους δασκάλους και τους παιδαγωγούς τους.

Στους δασκάλους, είπε να έχουν σοφία, να δείχνουν μακροθυμία και να προσφέρουν με ανιδιοτελή αγάπη το έργο τους.

Στους γονείς, ευχήθηκε να χαίρονται να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν ως καλοί και μορφωμένοι μελλοντικοί οικοδόμοι της χώρας και της κοινωνίας.

 

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων