02/10/2023 02/10/2023 Με αφορμή την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τριτοβάθμιας Θεολογικής Εκπαίδευσης στη Βουλγαρία καθώς και την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στις Ορθόδοξος Θεολογικές Σχολές της χώρας, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απηύθυνε χαιρετισμό. Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτήν την ημέρα “τιμούμε τη μνήμη των πρώτων μας δασκάλων και όλων των προγόνων μας,...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 16:58

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την έναρξη της νέας χρονιάς στις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την έναρξη της νέας χρονιάς στις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές

Με αφορμή την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τριτοβάθμιας Θεολογικής Εκπαίδευσης στη Βουλγαρία καθώς και την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στις Ορθόδοξος Θεολογικές Σχολές της χώρας, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτήν την ημέρα “τιμούμε τη μνήμη των πρώτων μας δασκάλων και όλων των προγόνων μας, που έθεσαν τα θεμέλια και έχτισαν με μεγάλο ζήλο, αφοσίωση τη θεολογική παιδεία, υπό την μέριμνα της αγίας Εκκλησίας”.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας παρέθεσε μερικά από τα ερωτήματα στα οποία καλείται η Εκκλησία να δώσει απαντήσεις: “Σε ποιο βαθμό έχουμε μείνει πιστοί σήμερα στις διδαχές των πρώτων δασκάλων μας; Η ορθόδοξη θεολογία στη χώρα μας βρίσκει απήχηση στον ορθόδοξο λαό μας; Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα στα οποία δίνουμε απαντήσεις καθημερινά όλοι μας, ως Εκκλησία και λαός του Θεού, διακηρύσσοντας τη δόξα του Θεού στο σημερινό πνευματικά μπερδεμένο και διχασμένο κόσμο”.

“Είθε η χαρά της εκατονταετηρίδας της θεολογικής παιδείας στην αγαπημένη μας πατρίδα να σας δώσει φτερά και να σας δώσει επιπλέον δύναμη στην αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Είθε να σας ενισχύσει στη μελέτη της ορθόδοξης πίστης, και είθε η ζωή σας να είναι σύμφωνη με τις αιώνιες αλήθειες αυτής της, γιατί μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει αληθινές απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης”, ευχήθηκε.

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων