11/03/2023 11/03/2023 Το μήνυμά του για την επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Αφιερώνουμε αυτήν την αξέχαστη ημέρα στους δασκάλους, εργαζόμενους και φοιτητές στη Θεολογική Σχολή του παλαιότερου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία, του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης...
11 Μαρτίου, 2023 - 10:06

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής Σόφιας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής Σόφιας

Το μήνυμά του για την επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Αφιερώνουμε αυτήν την αξέχαστη ημέρα στους δασκάλους, εργαζόμενους και φοιτητές στη Θεολογική Σχολή του παλαιότερου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία, του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας». Σας καλωσορίζουμε ολόψυχα και σας συγχαίρουμε για την επέτειο των εκατό ετών του πρώτου διδακτικού συμβουλίου, που σηματοδότησε και την έναρξη της ακαδημαϊκής ζωής αυτής της πρώτης ανώτερης Θεολογικής Σχολής στη χώρα μας», είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

«Σήμερα, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους τους αποφοίτους αυτού του πνευματικού μας «Alma Mater», και ιδιαίτερα με εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν στην ανάπτυξη και τη διδασκαλία της θεολογίας. Τα ονόματά τους χαίρουν μεγάλου σεβασμού και το έργο τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», υπογράμμισε.

«Να συνεχίσετε το έργο των ιδρυτών με ζήλο και τόλμη. Είθε ο Θεός να σας ευνοεί και να σας ενισχύει στους κόπους σας. Είθε οι προσευχές και η ουράνια μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Κλημεντίου Αχρίδας να είναι μαζί σας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Δρ. Ivaylo Naydenov. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το πλήθος πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος με αφορμή την επέτειο εκατό ετών της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας Δρ. Ivaylo Naydenov μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από το διδακτικό προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, καθώς και από τους φοιτητές, ενώ τόνισε ότι η Σχολή αισθάνεται τη στήριξη και την πνευματική φροντίδα του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων