02/08/2022 02/08/2022 Αναφερόμενος και στις αιματοχυσίες που συμβαίνουν στον κόσμο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος καλεί, με την ποιμαντορική του εγκύκλιο για την Κοίμηση της Θεοτόκου, τον κόσμο σε προσευχή, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η νηστεία και η προσευχή είναι τα δυνατότερα όπλα του Χριστιανού. Διαβάστε την εγκύκλιο: Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω, Και φέτος,...
02 Αυγούστου, 2022 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 10:36

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Αναφερόμενος και στις αιματοχυσίες που συμβαίνουν στον κόσμο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος καλεί, με την ποιμαντορική του εγκύκλιο για την Κοίμηση της Θεοτόκου, τον κόσμο σε προσευχή, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η νηστεία και η προσευχή είναι τα δυνατότερα όπλα του Χριστιανού.

Διαβάστε την εγκύκλιο:

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

Και φέτος, την πρώτη ημέρα του Αυγούστου, η Αγία Εκκλησία μας καλεί στο σωτήριο κατόρθωμα της νηστείας (για την εορτή) της Παναγίας. Οι μέρες που προηγούνται της εορτής της ενδόξου Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελούν ευλογημένη ώρα και ευνοϊκή ευκαιρία για πνευματικό στοχασμό και επικέντρωση στο ένα για το οποίο «έστι χρεία» (Κατά Λουκάν 10:38-42), για ταπείνωση και αποχή από οτιδήποτε αποσπά την προσοχή από τον μοναδικό σημαντικό στόχο ζωής – να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, σε συμφωνία με την πρόνοια του Θεού και με το άγιο θέλημά Του για τον άνθρωπο και τον κόσμο, ώστε να κληρονομήσουμε και εμείς την υποσχεθείσα Βασιλεία του φωτός και της αιώνιας ζωής.

Έχουμε το τέλειο πρότυπο για όλα αυτά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου – εκείνης που με την ευσεβή και αγία ζωή της βρήκε τέτοια «χάρη παρά τω Θεώ» (Λουκάς 1:30) που επιλέχθηκε από Αυτόν να προσφέρει στον άνθρωπο μετοχή στο θεανθρώπινο έργο της σωτηρίας. Η Παναγία από την κοιλιά της μητέρας της και σε όλες τις ημέρες της επίγειας ζωής της επιδίωξε και εκπλήρωσε όχι το δικό της θέλημα, αλλά το άγιο θέλημα του Θεού, φτάνοντας έτσι στο απόλυτο επίπεδο της ηθικής τελειότητας και της θεοπρέπειας για τους ανθρώπους και η οποία, λόγω αυτού, μέχρι σήμερα είναι ευλογημένη από όλες τις γενεές (Κατά Λουκάν 1:48).

Ας είναι και δική μας προσπάθεια η προσπάθεια για τελειότητα της Θεοτόκου. Ας προσπαθήσουμε να τη μιμηθούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας – ειδικά αυτές τις μέρες της νηστείας. Ας ενισχύσουμε τις προσευχές μας σε αυτήν και στον Υιό της και Θεό μας – τον Κύριο Ιησού Χριστό, και ας συνοδεύονται αυτές πάντα από πράξεις ελέους και φιλανθρωπίας, οι οποίες είναι έκφραση της αγάπης μας για τον Θεό και τον πλησίον και η πιο σίγουρη μαρτυρία ότι πραγματικά ανήκουμε στην αγία Του Εκκλησία.

Ας παρακαλέσουμε ιδιαίτερα θερμά τον Πανάγαθο Θεό για άμεσο τέλος των πολέμων στον κόσμο, στους οποίους χάνουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι – αθώα θύματα αδικαιολόγητων και θανατηφόρων επιθέσεων, που γεμίζουν τις ψυχές και τις καρδιές μας με θλίψη. Η νηστεία και η προσευχή είναι τα πιο δυνατά όπλα του χριστιανού. Ας τα εκμεταλλευτούμε για να έχουμε την ελπίδα ότι ο Κύριος θα κοιτάξει, επίσης, με έλεος όλους όσους υποφέρουν από αυτές τις περιττές αιματοχυσίες.

Οι προσευχές της Υπεραγίας Θεοτόκου και η μητρική της ουράνια μεσιτεία να είναι μαζί μας!

† Νεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων