12/04/2022 12/04/2022 Πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Απριλίου, η δεύτερη πνευματική -διαδικτυακή- ομιλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Η σειρά των εκδηλώσεων περιέχει ολοκληρωμένες θεματικές συνομιλίες για τις εορτές, καθώς και για επίκαιρα θέματα της πνευματικής ζωής. Αυτή την εβδομάδα το θέμα ήταν «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και...
12 Απριλίου, 2022 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 15:08

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Οσία Μαρία την Αιγυπτία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Οσία Μαρία την Αιγυπτία

Πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Απριλίου, η δεύτερη πνευματική -διαδικτυακή- ομιλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η σειρά των εκδηλώσεων περιέχει ολοκληρωμένες θεματικές συνομιλίες για τις εορτές, καθώς και για επίκαιρα θέματα της πνευματικής ζωής.

Αυτή την εβδομάδα το θέμα ήταν «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και το Ποτήριο της Μετανοίας», πάντα σε σχέση με την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Δρ Σάββα Κοκούντεφ, ιερέας στον ναό της Αγίας Σοφίας και λέκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης Οχρίδος» και ο ιερέας Δρ. Στογιάν Τσιλίκοφ, πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην επαρχία Νταρβένιτσα και λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Πλόβντιφ (Φιλιππούπολης) «Άγιος Παΐσιος Χιλανδαρινός».

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Άνγκελ Ιβάνοφ, συγγραφέας και οικοδεσπότης προγράμματος στο Μητροπολιτικό ραδιόφωνο της Σόφιας.

Η αίθουσα του Εκπαιδευτικού Κέντρου γέμισε για άλλη μια φορά με δεκάδες Ορθόδοξους Χριστιανούς όλων των ηλικιών. Οι ομιλούντες πατέρες επέστησαν την προσοχή σε σημεία από τη ζωή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και στο πώς η προσωπικότητά της και η υπέροχη μεταστροφή της μας επηρεάζουν όλους. Η συζήτηση αποτέλεσε, επίσης, μια αφετηρία για συνομιλία για τη μυστική σύνδεση ασκητισμού και Θείας Ευχαριστίας – πώς δεν μπορεί κανείς χωρίς τον άλλο και πώς στην πραγματικότητα «καλεί ο ένας τον άλλον». Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη για θάρρος και αποφασιστικότητα στη μετάνοια και στην προετοιμασία για τη Θεία Κοινωνία.

Το κύριο μέρος της ομιλίας ακούγεται σήμερα, 12 Απριλίου, στο ραδιόφωνο «Diocesan Voice» από τις 18:00, με επανάληψη την Πέμπτη την ίδια ώρα – στο: https://radio-glas.mitropolia-sofia. org/.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες -του Πάθους και την Διακαινίσιμο- οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και η επόμενη ημερομηνία για ομιλία και συζήτηση είναι στις 2 Μαΐου. Το θέμα θα ανακοινωθεί αργότερα και οι πνευματικές συναντήσεις, που θα ακολουθήσουν, θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 18:30.

Κείμενο: Άνγκελ Ιβάνοφ
Φωτογραφίες: Πλάμεν Μιχάιλοφ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων