01/06/2023 01/06/2023 Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του. Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της παιδικής αθωότητας και αγνότητας καθώς και των αξιών της βουλγαρικής οικογένειας. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Σημειώνεται ότι η 1 Ιουνίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού...
01 Ιουνίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 16:01

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του. Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της παιδικής αθωότητας και αγνότητας καθώς και των αξιών της βουλγαρικής οικογένειας.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι η 1 Ιουνίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού στην Γένοβα το 1925 ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η σπουδαιότητα της ημέρας αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα δικαιώματα του παιδιού, όπως έχουν αυτά καθιερωθεί σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η μέρα αυτή είναι μια σημαντική γιορτή για όλα τα παιδιά και την κοινωνία στην οποία ζουν η οποία δεσμεύεται να προστατεύει και να υπερασπίζει κάθε ένα από τα παιδιά της, να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα του.

Παρακάτω αποσπάσματα από το μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας:

Με πατρική ευλογία και αγάπη, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς στη σημερινή λαμπερή γιορτή! Σε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, ευχόμαστε με προσευχή να διατηρήσετε την παιδική αγνότητα, αθωότητα και σεβασμό προς τους γονείς σας. Γι’ αυτούς είστε μια ευλογία από τον Κύριο, γι’ αυτό ακούστε τους και αγαπήστε τους με όλη σας την καρδιά.

Η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται πάντα για όλους τους εφήβους, σας φροντίζει και σας καθοδηγεί στον σωστό δρόμο, μαρτυρώντας τις αιώνιες χριστιανικές αξίες και ηθικές αρχές που αποτελούν το θεμέλιο της εποικοδομητικής προσωπικής ανάπτυξης ενός ανθρώπου.

Αυτός είναι και ο λόγος που επί δεκαετίες η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας επέμενε στην εισαγωγή του θέματος «Θρησκεία» στο βουλγαρικό σχολείο, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια ευρεία γνώση και κατανόηση του καλού και του κακού.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Σωτήρος μας, που αναδεικνύει τα παιδιά ως πρότυπα αθωότητας, ειλικρίνειας και αγνότητας, η Εκκλησία πάντα έβλεπε σε αυτά ένα ανεκτίμητο δώρο και έναν οδηγό για όλους τους ανθρώπους σχετικά με την αληθινή οδό προς τη Σωτηρία και τη Βασιλείου Θεού.

Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά υγεία και χαρά, να ισχυροποιήσουν την αγάπη τους για τον Θεό και για κάθε άνθρωπο, με σεβασμό προς τους γονείς!

Ευχόμαστε επίσης στους γονείς υγεία, δύναμη και αρετή και να θυμούνται ότι με τον τρόπο ζωής τους, τα λόγια και τις πράξεις τους αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους. Είθε να μην σταματήσει ποτέ η γονική προσευχή στον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκου.

Μόνο έτσι η βουλγαρική οικογένεια θα επιστρέψει στις βαθιές και υγιείς ρίζες της που είναι κοντά στην Εκκλησία, αντί για ένα περιβάλλον στο οποίο το ορθόδοξο πνεύμα και παράδοση παραμελούνται και, δυστυχώς, συχνά απορρίπτονται.

Αγαπητοί γονείς,

Να αγαπάτε και να φροντίζετε τα παιδιά σας και να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε όλοι ως κοινωνία να μην επιτρέψουμε να χυθεί ούτε μια σταγόνα παιδικού δάκρυ. Ιδιαίτερα να είστε ελεήμονες με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που υποφέρουν από έλλειψη γονικής φροντίδας και γονικής αγάπης. Κάνετε, ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας, προσπάθειες για να τους βοηθήσετε, ενθυμούμενοι ότι «οι άγγελοί τους στους ουρανούς βλέπουν πάντα το πρόσωπο του Πατέρα μας που είναι στους ουρανούς».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων