07/03/2021 08/03/2021 Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γέφτιτς), απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. “Με πόνο πληροφορηθήκαμε για την εν Κυρίω εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γέφτιτς).”, αναφέρει αρχικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της...
07 Μαρτίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 1:58

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τον μακαριστό πρώην Ερζεγοβίνης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τον μακαριστό πρώην Ερζεγοβίνης

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γέφτιτς), απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

“Με πόνο πληροφορηθήκαμε για την εν Κυρίω εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γέφτιτς).”, αναφέρει αρχικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Επίσης, στην συνέχεια της επιστολής του, μεταξύ άλλων, κάνει μνεία στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού, σημειώνοντας ότι “παραμένει στην μνήμη της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως ένας εξαιρετικά χαρισματικός, αυθεντικός, βαθύτατα πιστός άνθρωπος, άξιος ποιμενάρχης και ταπεινός μοναχός, ο οποίος μέσω του έργου του αναδείχθηκε ως ένας σπουδαίος ειδήμων των Γραφών, της Πατρολογίας και της Δογματικής Θεολογίας. Μια από τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της σύγχρονης Ορθόδοξης θεολογίας μας άφησε, αφήνοντας πίσω ένα πλούσιο θεολογικό έργο που έχει μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο. Ο μακαριστός Επίσκοπος κυρός Αθανάσιος επισκεπτόταν συχνά τη Βουλγαρία και είχε δώσει ακαδημαϊκές διαλέξεις στις εγχώριες θεολογικές σχολές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην Αυτού Μακαριότητα και στην Ιερά Σύνοδο της αδελφικής Εκκλησίας της Σερβίας.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «ύστατο χαίρε» στον Επίσκοπο πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Αθανάσιο Γιέφτιτς (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων