17/07/2022 18/07/2022 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ξεκίνησαν χθες στη Σόφια οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, παρεκκλήσιο της οποίας βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Οι εορταστικές ακολουθίες ξεκίνησαν το απόγευμα της 16ης Ιουλίου από την πατριαρχική κατοικία, όπου ο Μακαριώτατος προσκύνησε τεμάχιο του ιερού λειψάνου της...
17 Ιουλίου, 2022 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 16:44

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας προσκύνησε το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας προσκύνησε το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ξεκίνησαν χθες στη Σόφια οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, παρεκκλήσιο της οποίας βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Οι εορταστικές ακολουθίες ξεκίνησαν το απόγευμα της 16ης Ιουλίου από την πατριαρχική κατοικία, όπου ο Μακαριώτατος προσκύνησε τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας, το οποίο φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ακολούθησε η τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος. Στην ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί της βουλγαρικής πρωτεύουσας ενώ πλήθος πιστών συνέρρευσε για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας.

Στο τέλος του εσπερινού ο Θεοφιλέστατος κ. Πολύκαρπος και ευχήθηκε στον κλήρο, τους ψάλτες και το εκκλησίασμα εκ μέρους του  Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου.

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων