18/10/2023 18/10/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Ουκρανίας στη Σόφια Ολεσίγια Ιλάστσουκ (Olesya Ilashchuk), στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, Επικεφαλής του Γραφείου του Πατριάρχη Βουλγαρίας και ο Άγγελος Μλαντένοφ, γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Κατά τη συνάντηση, η...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 16:09

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε την Πρέσβη της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε την Πρέσβη της Ουκρανίας

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Ουκρανίας στη Σόφια Ολεσίγια Ιλάστσουκ (Olesya Ilashchuk), στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, Επικεφαλής του Γραφείου του Πατριάρχη Βουλγαρίας και ο Άγγελος Μλαντένοφ, γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Κατά τη συνάντηση, η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία για την υλική και πνευματική υποστήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία. Ακόμη εξέφρασε τη χαρά της για την κοινή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα και του Σεβασμιωτάτου κ. Αντώνιου για την επισκευή και την αποκατάσταση της ουκρανικής εκκλησίας Αγίας Σκέπης κοντά στις Βρυξέλλες.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος υπενθύμισε ότι η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία ανταποκρινόταν και συνεχίζει να ανταποκρίνται θετικά στους πάσχοντες ανθρώπους, στηρίζοντάς τους όχι μόνο υλικά, αλλά και πνευματικά. Μοιράστηκε επίσης με την Πρέσβη πολλές πρωτοβουλίες με τις οποίες όχι μόνο η Μητρόπολη Σόφιας, αλλά και άλλες Μητροπόλεις βοήθησαν και βοηθούν τους Ουκρανούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν σταμάτησε να προσεύχεται για την ειρήνη στην Ουκρανία και συμπάσχει βαθύτατα με τον ουκρανικό λαό.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος ευχήθηκε στην Πρέσβη καλή θητεία στη χώρα, γόνιμη εργασία και ειρήνη για τη χώρα και τον λαό της Ουκρανίας.

 

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Angel Karadakov)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων