26/09/2023 26/09/2023  Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τσερνογκόρσκι Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο Αρχιμανδρίτης...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 14:37

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τσερνογκόρσκι Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος από την αδελφότητα της μονής, ο Ιεροδιάκονος Παλαμάς και η Μοναχή Αικατερίνη.

Από την πλευρά της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ηγούμενος της Μονής Τσερνογκόρσκ Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων.

Στη συνάντηση, οι προσκεκλημένοι ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την ευλογία να επισκεφθούν τη Βουλγαρία και τη Μητρόπολη Σόφιας και να συμμετάσχουν στην εορτή του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου στη Μονή Τσερνογκόρσκ και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευγενική και θερμή φιλοξενία. Κατά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ μετέφερε στον Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τα θερμά τους λόγια και μετέφερε τις ειλικρινείς ευχές του στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζηυτήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την πνευματική ανάταση των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος προσέφερε στους καλεσμένους του αναμνηστικά δώρα για ευλογία και προσευχή.

Българският патриарх Неофит посрещна гръцка делегация - 25.09.2023 г.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων