26/06/2023 26/06/2023  Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα τον Κένεθ Μέρτεν, Πρέσβη των ΗΠΑ στη Σόφια. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας παρουσία των Επισκόπων Μελενίκου κ. Γεράσιμου και Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπου. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευκαιρία να γνωρίσει τον Μακαριώτατο. Μοιράστηκε επίσης τις πρώτες του εντυπώσεις από τη...
26 Ιουνίου, 2023 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 19:05

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Σόφια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Σόφια

 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα τον Κένεθ Μέρτεν, Πρέσβη των ΗΠΑ στη Σόφια. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας παρουσία των Επισκόπων Μελενίκου κ. Γεράσιμου και Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευκαιρία να γνωρίσει τον Μακαριώτατο. Μοιράστηκε επίσης τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Βουλγαρία, δίνοντας έμφαση στον διαθρησκευτικό διάλογο και την κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών στη Βουλγαρία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η αποστολή της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ενοποίηση του βουλγαρικού λαού, καθώς και η διακονία της σε περιοχές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος ευχήθηκε στον Πρέσβη να είναι καρποφόρο το έργο του στη χώρα. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης εξέφρασε επίσης την ετοιμότητά του να εργαστεί για την υποστήριξη όλων των καλών πρωτοβουλιών και μοιράστηκε την ελπίδα του να γίνουν πολλές τέτοιες συναντήσεις και συνομιλίες στο άμεσο μέλλον.

  

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Angel Karadakov)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων