14/06/2022 14/06/2022 Αντιπροσωπεία του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας» συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο Πατριάρχης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των...
14 Ιουνίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 19:37

Οι Άρχοντες του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Οι Άρχοντες του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Αντιπροσωπεία του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας» συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Πατριάρχης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων «Απόστολος Ανδρέας», ο Θεόδωρος Μποζονέλης, υποδιοικητής του Τάγματος, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, και ο άρχων Ιωάννης Μύνταλας.

Από βουλγαρικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βούλγαρος Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου, Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και άλλοι…

Οι υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι έδειξαν ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική ζωή στη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας κ. Βασίλειος τους μίλησε για την ιστορία της πρωτεύουσας Σόφιας, τις ορθόδοξες εκκλησίες και τις ιδιαιτερότητές τους, καθώς και ορισμένες ορθόδοξες παραδόσεις στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο, τη θέση της Ορθόδοξης πίστης στη χριστιανική κοινωνία και την τρέχουσα θρησκευτική κατάσταση. Τέθηκαν επίσης ζητήματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιάστηκαν από μια εικόνα της Ιεράς Μητρόπόλεως Σόφιας, η οποία απεικονίζει την πόλη με τους μεγαλύτερους ναούς της, πάνω από την οποία βρίσκεται ο ευλογημένος Χριστός – η Σοφία του Θεού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες οι άρχοντες συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ.

Αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αποστολής του Τάγματος για τη Θρησκευτική Ελευθερία από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν με θρησκευτικούς και κοσμικούς ηγέτες, για να εξηγήσουν την αποστολή των Αρχόντων, τονίζοντας τον πλούτο της Ορθοδοξίας και το σεβασμό προς τους τοπικούς πολιτισμούς και, κυρίως, την παγκόσμια, υπερβατική απήχησή της. Ελπίζουν, επίσης, να προωθήσουν ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των Ορθοδόξων κοινοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και της Μητέρας Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και μεταξύ των Ορθοδόξων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, με βάση μια ισχυρή κοινή δέσμευση στην Ορθόδοξη πίστη και παραδόσεις.

Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αύριο. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων