22/06/2019 22/06/2019 Ιδιαίτερη αγάπη και τιμή δείχνουν στην Βουλγαρία για τον Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό. Συγκεκριμένα ο δήμος Παυλικίου διοργανώνει δράσεις με τις οποίες θα εντάξει στο κοινωνικό σύνολο ανθρώπους που δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Για το λόγω αυτό στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η διδασκαλία του βίου Αγίων. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα...
22 Ιουνίου, 2019 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 11:00

Οι Βούλγαροι ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Άγιο Εφραίμ

Διαδώστε:
Οι Βούλγαροι ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Άγιο Εφραίμ

Ιδιαίτερη αγάπη και τιμή δείχνουν στην Βουλγαρία για τον Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό.

Συγκεκριμένα ο δήμος Παυλικίου διοργανώνει δράσεις με τις οποίες θα εντάξει στο κοινωνικό σύνολο ανθρώπους που δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Για το λόγω αυτό στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η διδασκαλία του βίου Αγίων. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τη ζωή και τα θαύματα των Αγίων Λουκά του Ιατρού και Εφραίμ του Θαυματουργού.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να δειδαχθούν από το βίο και τη δράση των Αγίων. Αν έχουν ως αναφορά τη ζωή των αγίων όπως ο Λουκάς της Κριμαίας και ο Εφραίμ ο Νέος, είμαι πεπεισμένος στο λαμπρό μέλλον τους. Χορηγήσαμε τα συγκεκριμένα βιβλία τα οποία είναι κατάλληλα λόγω της καλής αφήγησης. Ως δήμαρχος, θέλω ο δήμος να βοηθήσει τα παιδιά που κάμπτονται και να καθίσουν και να τα διδάξουν και να καταλάβουν ότι μόνο καλό μπορεί να τους φέρει ένα λαμπρό μέλλον. Θα συνεχίσουμε να τα εξοικειώνουμε με τους αγίους, τις αρετές και τις αξίες που θα τα κάνουν καλύτερα μέλη της κοινωνίας μας” τόνισε ο δήμαρχος κ. Μανόλοφ.

Αφορμή για την επιλογή του βίου του Αγίου Εφραίμ στάθηκε το γεγονός ότι στην πόλη υπάρχει ιερό λείψανο του Αγίου το οποίο και τέθηκε σε προσκύνηση τις προηγούμενες μέρες. Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο ενώ παράλληλα τελούνταν και ιερές παρακλήσεις προς τιμήν του Αγίου Εφραίμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων