16/01/2021 16/01/2021 Ολονυκτία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βιδινίου επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Ρωμύλου.  Ο Ρωμύλος του Βιδινίου ήταν Ησυχαστής μοναχός του 14ου αιώνα, που γεννήθηκε στο Βιδίνιο (Vidin) της Βουλγαρίας. Ο ελληνόγλωσσος βίος του γράφτηκε στα ελληνικά από τον Αθωνίτη μαθητή του Γρηγόριο και σύντομα...
16 Ιανουαρίου, 2021 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 - 20:20

Ολονυκτία στο Βιδίνιο για τον τοπικό Άγιο Ρωμύλο

Διαδώστε:
Ολονυκτία στο Βιδίνιο για τον τοπικό Άγιο Ρωμύλο

Ολονυκτία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βιδινίου επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Ρωμύλου. 

Ο Ρωμύλος του Βιδινίου ήταν Ησυχαστής μοναχός του 14ου αιώνα, που γεννήθηκε στο Βιδίνιο (Vidin) της Βουλγαρίας. Ο ελληνόγλωσσος βίος του γράφτηκε στα ελληνικά από τον Αθωνίτη μαθητή του Γρηγόριο και σύντομα μεταφράστηκε στα βουλγαρικά/σλαβονικά. Σύμφωνα με την σλαβονική/βουλγαρική μετάφραση, ο πατέρας του Ρωμύλου ήταν «”Γραικός“/грък το γένος» και η μητέρα του Βουλγάρα.

Πληροφορίες για τον βίο του μπορείτε να διαβάσετε στο λεξικό της Οξφόρδης:

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του φέισμπουκ της Επισκοπής Βιδινίου

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων