03/08/2021 03/08/2021 «Άγιος Λουκάς – o γοργός βοηθός» είναι ο τίτλος του νέου ορθοδόξου βιβλίου της Μητρόπολης Λόβετς για παιδιά. Η έκδοση, η οποία αποτελεί μέρος της σειράς «Για τα παιδιά της Βουλγαρίας», λέει στον μικρό αναγνώστη για τον μεγάλο άγιο, ομολογητή, γιατρό και θαυματουργό Άγιο Λουκά της Κριμαίας. «Παιδί του Χριστού», ο συγγραφέας του κειμένου απευθύνεται στον...
03 Αυγούστου, 2021 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 12:16

Παιδικό βιβλίο για τον Άγιο Λουκά της Κριμαίας

Διαδώστε:
Παιδικό βιβλίο για τον Άγιο Λουκά της Κριμαίας

«Άγιος Λουκάς – o γοργός βοηθός» είναι ο τίτλος του νέου ορθοδόξου βιβλίου της Μητρόπολης Λόβετς για παιδιά. Η έκδοση, η οποία αποτελεί μέρος της σειράς «Για τα παιδιά της Βουλγαρίας», λέει στον μικρό αναγνώστη για τον μεγάλο άγιο, ομολογητή, γιατρό και θαυματουργό Άγιο Λουκά της Κριμαίας.

«Παιδί του Χριστού», ο συγγραφέας του κειμένου απευθύνεται στον μικρό αναγνώστη και τον οδηγεί με πολλή αγάπη κι ευλάβεια στα βήματα του αγίου, κατά την παιδική του ηλικία, τη διδασκαλία, τις παγκόσμιες ανακαλύψεις στην ιατρική, την άνευ όρων πίστη στον Χριστό, τη θυσιαστική αγάπη, την ουράνια δόξα.

Αγαπητός σε όλο τον κόσμο και δοξασμένος για τα πολλά ιαματικά/ιατρικά του θαύματα, ο Άγιος Λουκάς είναι ένας από τους πιο σεβαστούς Αγίους στη Βουλγαρία. Μερικές από τις καλύτερες εκδόσεις ορθοδόξων βιβλίων στη χώρα είναι αφιερωμένες σε αυτόν, π.χ. η συλλογή των θαυμάτων του, που συνέταξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και δημοσιεύτηκε στα βουλγαρικά από τη Μητρόπολη Λόβετς με τον τίτλο «Γοργός βοηθός: Θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα». Και από αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα όμορφα εικονογραφημένο, παιδικό βιβλίο στην αγορά, που περιέχει τη βιογραφία του αγίου και τα θαύματά του.

Η Ιερά Μητρόπολη του Λόβετς αναφέρει σε ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η έκδοση θα χρησιμεύσει για τη χαρά και την υποστήριξη πολλών παιδικών καρδιών στη Βουλγαρία, για τον έπαινο και την αγάπη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Διότι, στο πρόσωπο του αγίου Του Λουκά, θα γνωρίσουν έναν άλλο ουράνιο φίλο και προστάτη, ο οποίος θα είναι ο γρήγορος βοηθός τους σε όλη τους τη ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] ή τηλ. 0888 286 937.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων