04/06/2021 04/06/2021 Τη μεγάλη ευλογία να φιλοξενεί αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Ακαθίστου από την Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους έχει από τις 31 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου της Βουλγαρίας, που γιόρτασε το γεγονός της δωρεάς επί τριημέρω (από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου)! Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Στις 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η...
04 Ιουνίου, 2021 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 11:43

Η Παναγία του Ακαθίστου από τη Μονή Ζωγράφου στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Η Παναγία του Ακαθίστου από τη Μονή Ζωγράφου στη Βουλγαρία

Τη μεγάλη ευλογία να φιλοξενεί αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Ακαθίστου από την Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους έχει από τις 31 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου της Βουλγαρίας, που γιόρτασε το γεγονός της δωρεάς επί τριημέρω (από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου)!

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στις 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της εικόνας στην πρωτεύουσα της Μητροπολιτικής Επαρχίας Νευροκοπίου, πόλη του Γκότσε Ντέλτσεφ, και την ίδια ημέρα στις 5:30 μ.μ. τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη.

Την 1η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευκοπίου κ. Σεραφείμ προεξήρχε πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι Χριστιανοί από το Γκότσε Ντέλτσεφ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το αντίγραφο της Θαυματουργής Εικόνας και να ζητήσουν τις πρεσβείες της Θεοτόκου.

Στην πόλη του Μπάνσκο, η εικόνα της Παναγίας του Ακαθίστου καλωσορίστηκε την 1η Ιουνίου στις 5 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναός της Αγίας Τριάδος. Δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί υποδέχθηκαν το αντίγραφο της εικόνας, το οποίο θα παραμείνει στην πόλη για πάντα. Ακόμα, στην υποδοχή παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Κάντεφ, πολιτικοί, δημόσιες προσωπικότητες, δημοσιογράφοι και πολλοί Χριστιανοί.

Στις 2 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεραφείμ τέλεσε ακόμα μία πανηγυρική Θεία Λειτουργία μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Παχώμιο, πρύτανη της Θεολογικής Σχολής της Σόφιας, με την επωνυμία “Άγιος Ιωάννης της Ρίλα”.

Ο ηγούμενος της Μονής Ζωγράφου συμμετείχε επίσης στο μυστήριο.

«Τις χαρούμενες μέρες μεταξύ του Πάσχα και της Πεντηκοστής, στη μέση αυτής της εορταστικής περιόδου του έτους, ο Κύριος μας τίμησε με τη μεγάλη χαρά να έχουμε μαζί μας μία από τις θαυματουργές εικόνες της Μητέρας Του», είπε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας τη μεγάλη δύναμη των προσευχών και της μεσιτείας της Θεοτόκου, λέγοντας όχι μόνο για τα πολλά θαύματα που έκανε, αλλά και για την ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας του Ακαθίστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων