08/07/2023 08/07/2023 Εκατοντάδες κάτοικοι από την Σόφια συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής. Προέστη ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Velbazhd κ. Ισαάκ. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μίλησε για τον βίο της Αγίας Κυριακής. Αφού συνεχάρη όλους για τη λαμπρή εορτή, ευχήθηκε ισχυρή πίστη, ελπίδα και αγάπη...
08 Ιουλίου, 2023 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2023 - 11:09

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Βουλγαρία

Εκατοντάδες κάτοικοι από την Σόφια συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής. Προέστη ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Velbazhd κ. Ισαάκ.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μίλησε για τον βίο της Αγίας Κυριακής. Αφού συνεχάρη όλους για τη λαμπρή εορτή, ευχήθηκε ισχυρή πίστη, ελπίδα και αγάπη ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγίας Κυριακής.

Катедралният храм "Св. вмчца Неделя" тържествено отпразнува храмовия си празник - 7.07.2023 г.

Πανηγύρισε και ο ιστορικός ναός αφιερωμένος στην Αγία Κυριακή σε συνοικία της πόλης Λόβετς της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας και κάλεσε το ποίμνιο να δείχνει ταπεινότητα και αγάπη και να προσπαθεί να περιορίσει τα συναισθήματα εκδίκησης, υπερηφάνειας και μίσους.

Πηγή: bg-patriarshia.bg (Vesela Ignatova, Lovchan Metropolis)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων