16/07/2021 16/07/2021 Τη μνήμη των Μαρτύρων Αγίας Ιουλίττης και του υιού της Αγίου Κηρύκου τίμησαν στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας με επίκεντρο του εορτασμού το Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους κοντά στην πόλη Ασένοβγκραντ. Την Τετάρτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβδιβ κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Αρτοκλασία ενώ πλαισιώθηκε από τον Επίσκοπο Βελίκης κ....
16 Ιουλίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2021 - 10:52

Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Κηρύκου και της Αγίας Ιουλίττης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Κηρύκου και της Αγίας Ιουλίττης

Τη μνήμη των Μαρτύρων Αγίας Ιουλίττης και του υιού της Αγίου Κηρύκου τίμησαν στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας με επίκεντρο του εορτασμού το Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους κοντά στην πόλη Ασένοβγκραντ.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβδιβ κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Αρτοκλασία ενώ πλαισιώθηκε από τον Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο Ηγούμενο της Μονής  του Τρωϊάν, τον Επίσκοπο Ζνεπόλεως κ. Αρσένιο και αρκετούς Ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Νωρίς το πρωί της εορτής, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, εκατοντάδες προσκυνητές γέμισαν το ναό και τις αυλές του μοναστηριού, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τα θαυματουργά Ιερά Λείψανα των Αγίων που μαρτύρησαν για την πίστη τους.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος μίλησε στους πιστούς και αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Ιουλίττης και στον υιό της Άγιο Κήρυκο που μαρτύρησε στην ηλικία των τριών ετών ενώ στη συνέχεια ανέφερε “Ζούμε σε μια εποχή που σταδιακά απομακρυνόμαστε από τον Θεό και τον λόγο Του κάθε μέρα. Όποιος ακολουθεί τον Λόγο του Θεού θεωρείται παράλογος σε μια κοινωνία που δοξάζει το εγώ και απορρίπτει τους άλλους. Μια από τις σημαντικές πτυχές του μαρτυρίου στην εποχή μας είναι η καταστροφή του τείχους του εγωισμού που χτίζουμε αφήνοντας πίσω όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μας. Το σημερινό μαρτύριο σημαίνει να μην ηρεμείς όταν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται αγάπη και όταν υπάρχουν άνθρωποι που απορρίπτονται από τον οποιονδήποτε έχει ξεχάσει τον Κύριο και έχει ακολουθήσει το εγώ του».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων