14/04/2023 14/04/2023 Για 14η χρονιά με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο προαύλιος χώρος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Μαρίνας γέμισε με παιδιά που ήρθαν για να αποδώσουν το έθιμο του βαψίματος των πασχαλινών αυγών. Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα της Μητρόπολης Φιλιππούπολης σε συνεργασία με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό. Πάνω...
14 Απριλίου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 12:28

Πάνω από 130 παιδιά έβαψαν πασχαλινά αυγά μαζί με τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης

Διαδώστε:
Πάνω από 130 παιδιά έβαψαν πασχαλινά αυγά μαζί με τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης

Για 14η χρονιά με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο προαύλιος χώρος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Μαρίνας γέμισε με παιδιά που ήρθαν για να αποδώσουν το έθιμο του βαψίματος των πασχαλινών αυγών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα της Μητρόπολης Φιλιππούπολης σε συνεργασία με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό.

Πάνω από 130 παιδιά, που παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία τους, το οποίο είναι προαιρετικό, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλιππούπολης.

Οι περισσότεροι ήταν οι μαθητές από το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου- Κυρίλλου του Φιλοσόφου, το Δημοτικό Σχολείο «Κότσο Τσεστεμένσκι» (βούλγαρος επαναστάτης), το Δημοτικό Σχολείο «Ελίν Πελίν» και το «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Παιδιά από το Κέντρο Κρίσεων «Πριγκίπισσα Μαρία-Λουίζα» και άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ήρθαν επίσης να μοιραστούν τη χαρά του βαψίματος αυγών.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού καλωσόρισε προσωπικά τα παιδιά στο προαύλιο της εκκλησίας και μαζί είπαν την προσευχή «Πάτερ ημών…».

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, εξήγησε το νόημα του εθίμου της βαφής των αυγών.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν μπροστά στον Σεβασμιώτατο και τους παρευρισκόμενους.

Με πολύ ενθουσιασμό και ειλικρινή χαρά, όλα τα παιδιά έβαψαν συνολικά πάνω από 500 πασχαλινά αυγά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος βοήθησε τα παιδιά στη ζωγραφική, έδωσε σε κάθε παιδί λιχουδιές, δώρα και ένα κόκκινο αυγό με την ευλογία να είναι υγιή και γερά και να φέρνουν πάντα χαρά και ευτυχία, όπως η νέα ζωή που γεννιέται από το αυγό.

     

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων