12/02/2019 12/02/2019 Ένα αμφιλεγόμενο κείμενο που φέρεται να προέρχεται από την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο ζητεί απαγόρευση των αμβλώσεων και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης , και ζητεί  να γίνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία,  διαγράφηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της εκκλησίας. Η γνωμοδότηση, που δημοσιεύτηκε ως απάντηση στο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για το...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:21

Πατρ. Βουλγαρίας: Ανακαλεί κείμενο για τις αμβλώσεις

Διαδώστε:
Πατρ. Βουλγαρίας: Ανακαλεί κείμενο για τις αμβλώσεις

Ένα αμφιλεγόμενο κείμενο που φέρεται να προέρχεται από την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο ζητεί απαγόρευση των αμβλώσεων και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης , και ζητεί  να γίνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία,  διαγράφηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Η γνωμοδότηση, που δημοσιεύτηκε ως απάντηση στο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για το Παιδί 2019-2030 της βουλγαρικής κυβέρνησης, δεν ψηφίστηκε από την Ιερά Σύνοδο και δεν εγκρίθηκε ποτέ από τον Πατριάρχη ούτε υπογράφηκε από τους Μητροπολίτες, μετέδωσε η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση (BNT) , προσθέτοντας ότι το κείμενο είχε αποσταλεί για δημοσίευση στην ιστοσελίδα από τον Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ. Με τη δημοσίευσή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων