21/04/2019 21/04/2019 Εορτάστηκε σήμερα και στη Σόφια η μεγάλη δεσποτική εορτή των Βαΐων. Ημέρα κατά την οποία ο Κύριος εισήλθε στην πόλη της Ιερουσαλήμ λίγο πριν το θείο Πάθος. Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ της πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, οποίος ευλόγησε τα βάϊα και στη συνέχεια τα...
21 Απριλίου, 2019 - 15:48

Πατρ. Βουλγαρίας: “Ας συμπορευθούμε με τον Κύριο μας”

Διαδώστε:
Πατρ. Βουλγαρίας: “Ας συμπορευθούμε με τον Κύριο μας”

Εορτάστηκε σήμερα και στη Σόφια η μεγάλη δεσποτική εορτή των Βαΐων. Ημέρα κατά την οποία ο Κύριος εισήλθε στην πόλη της Ιερουσαλήμ λίγο πριν το θείο Πάθος. Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ της πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, οποίος ευλόγησε τα βάϊα και στη συνέχεια τα διένειμε στους πιστούς. “Σήμερα ο Κύριος μας εισέρχεται θριαμβευτής στα Ιεροσόλυμα. Αλλά σε λίγο αυτοί που σήμερα τον καλωσόρισαν με ζητωκραυγές και το ωσαννά, θα τον οδηγήσουν στο σταυρό του μαρτυρίου. Ας συμπορευθούμε όλοι με τον Κύριο μας στο Πάθος του για να γευτούμε τη χαρά και το νόημα της Ανάστασης” ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο κ.κ. Νεόφυτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων