24/03/2020 24/03/2020 Μήνυμα ελπίδας και παρηγορίας προς τον πιστούς που δοκιμάζονται αλλά και προς ολόκληρο τον λαό της Βουλγαρίας, απηύθυνε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, καλώντας τους να προσεύχονται αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας: “Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, ο λαός μας απειλείται από την εξάπλωση πανδημίας. Όταν η νόσος είναι κοντά μας και βλέπουμε...
24 Μαρτίου, 2020 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 8:21

Πατρ. Βουλγαρίας: Η πίστη μας, ασπίδα στις δοκιμασίες

Διαδώστε:
Πατρ. Βουλγαρίας: Η πίστη μας, ασπίδα στις δοκιμασίες

Μήνυμα ελπίδας και παρηγορίας προς τον πιστούς που δοκιμάζονται αλλά και προς ολόκληρο τον λαό της Βουλγαρίας, απηύθυνε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, καλώντας τους να προσεύχονται αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας:

“Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, ο λαός μας απειλείται από την εξάπλωση πανδημίας. Όταν η νόσος είναι κοντά μας και βλέπουμε την ταλαιπωρία των ανθρώπων , όλοι μας καλούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τον γείτονά μας, τον λαό μας και τη χώρα μας. Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε στην πιο κατανυκτική περίοδο της Εκκλησίας – την Αγία Τεσσαρακοστή. Μέρες γεμάτες με μετάνοια και διαρκείς προσευχές, μια περίοδο προετοιμασίας για την Ανάσταση του Χριστού!”αναφέρει και προσθέτει:
“Με πατρική ανησυχία, απευθυνόμαστε σε σας, αγαπητοί αδελφοί, για να προσαρμόσετε την καθημερινότητά μας σε όλες τις απαιτήσεις μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σας ζητούμε να ακολουθείτε τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και των Μητροπολιτών . Έχουμε πάντα την ελπίδα για ένα αίσιο τέλος σε αυτή τη δοκιμασία για τον λαό μας. Η πίστη μας και η αγάπη του Χριστού που καίνε μέσα μας είναι μια ασπίδα που θα μας προστατεύσει από τις προκλήσεις των ημερών. Ας μην είμαστε λυπημένοι. Παρά τις δυσκολίες να είμαστε χαρούμενοι και να προσευχόμαστε συνεχώς! Ας μην ξεχνάμε την εντολή του Χριστού: “ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον (Ιω. 16:33)”.”
Ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καταλήγει στο μήνυμά του:
“Μένουμε στα σπίτια μας, μπροστά από μια ιερή εικόνα, σιωπηλοί με αίσθημα μετάνοιας στην καρδιά, και στρεφόμαστε προς τον Κύριο με προσευχή για την θεραπεία των ασθενών και την υποστήριξη των ιατρών μας, της κυβέρνησης και των στρατιωτικών, και όλων εκείνων που δίνουν μάχη καθημερινή. (…)Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεός μας, είναι ένας αληθινός Θεραπευτής ψυχών και σωμάτων. (…)Σε αυτές ημέρες που δοκιμάζουμε την πίστη μας, παραμερίζουμε τις ανησυχίες μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων