25/01/2023 25/01/2023 Αναστάτωση έφερε στη Βουλγαρία το άκουσμα είδησης ότι η Εκκλησία αποφάσισε την εισαγωγή νέων “εκκλησιαστικών τελών”. Από την πλευρά της η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας με ανακοίνωση της προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το χριστεπώνυμο πλήρωμα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Του Νικολάου Ζαΐμη  Σύμφωνα με την διευκρινιστική ανακοίνωση η...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 10:24

Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Καμία απόφαση για “νέα εκκλησιαστικά τέλη”

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Καμία απόφαση για “νέα εκκλησιαστικά τέλη”

Αναστάτωση έφερε στη Βουλγαρία το άκουσμα είδησης ότι η Εκκλησία αποφάσισε την εισαγωγή νέων “εκκλησιαστικών τελών”. Από την πλευρά της η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας με ανακοίνωση της προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το χριστεπώνυμο πλήρωμα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Σύμφωνα με την διευκρινιστική ανακοίνωση η Σύνοδος κατά την συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου αποφάσισε όπως από 01.01.2023 αυξηθεί το κόστος όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών που εκδίδονται και εκτυπώνονται από την Ιερά Σύνοδο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα δικαιολογητικά γάμου και βάπτισης, καθώς και άλλα διοικητικά έγγραφα.

Καμία απόφαση για “νέα εκκλησιαστικά τέλη”

“Δεν υπάρχει απόφαση για επιβολή «νέων εκκλησιαστικών τελών». Οι τιμές για την τέλεση μυστηρίων και ειδικών ακολουθιών καθορίζονται από τα Επισκοπικά Συμβούλια των Επισκοπών στη Μητρόπολη Σόφιας και τις υπόλοιπες Μητροπόλεις, όχι από την Ιερά Σύνοδο”, ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση και υπενθυμίζει ότι με την άδεια των Επισκόπων, τα μυστήρια και οι ακολουθίες μπορούν να τελούνται δωρεάν για κοινωνικά αδύναμες οικογένειες και άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μην στερούνται τα ιερά μυστήρια.

“Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα προβλεπόμενα διοικητικά τέλη για έγγραφα μπορούν να απευθυνθούν στον ιερέα της ενορίας τους, στο εκκλησιαστικό συμβούλιο και στον Επίσκοπο έτσι ώστε να μην συναντούν εμπόδια ως προς τις πνευματικές τους ανάγκες”, συνίσταται από την Ιερά Σύνοδο. 

Πηγή για τους δημοσιογράφους να είναι η Ιερά Σύνοδος

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Εκκλησίας αναφέρεται στην προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν τα μέλη της Εκκλησίας απέναντι στο, επιδημικό εδώ και αρκετά χρόνια, φαινόμενο της διαστρέβλωσης των ειδήσεων και της παραπληροφόρησης.

Ακόμη υπενθυμίζει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους να εμπιστεύονται μόνο τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου και όχι όσα ανυπόστατα λέγονται και γράφονται από κύκλους.

“Για ερωτήσεις, τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υποδεικνυόμενες διευθύνσεις επικοινωνίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων