16/09/2020 16/09/2020 Στην περιοχή Λόζενετς της Σόφιας υπάρχει ένας νεόδμητος υπέροχος ναός, αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος φέτος γιόρτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ύψωση, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου.  Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού,τον Θείο Λόγο κήρυξε ο βοηθός του Πατριάρχη, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, που μίλησε εκτενώς για το νόημα, το...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 18:52

Πατριαρχική λειτουργία στο Λόζενετς

Διαδώστε:
Πατριαρχική λειτουργία στο Λόζενετς

Στην περιοχή Λόζενετς της Σόφιας υπάρχει ένας νεόδμητος υπέροχος ναός, αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος φέτος γιόρτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ύψωση, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου. 

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού,τον Θείο Λόγο κήρυξε ο βοηθός του Πατριάρχη, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, που μίλησε εκτενώς για το νόημα, το σημείον και την σωτηριακή δράση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου.Μάλιστα, παρότρυνε το ποίμνιο να χρησιμοποιεί τον Σταυρό πάντα ως πανοπλία και προστασία από κακές συνθήκες και ατυχίες.

Ο Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος έδωσε τις καλύτερες ευχές του και την πατριαρχική ευλογία του. Σε απάντηση, ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού Λιουμπομίρ Στογιάνοφ ευχαρίστησε την Αγιότητά του και του χάρισε έναν ξυλόγλυπτο σταυρό και ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκαν κόλλυβα.

Για περισσότερο υλικό φωτογραφικής κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων