25/02/2022 25/02/2022 Με υπενθύμιση στους μακαρισμούς, όπου ο Χριστός μακαρίζει τους ειρηνοποιούς, και στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου αναφέρεται ότι Εκείνος μας άφησε την αληθινή και αναφαίρετο ειρήνη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος καλεί τους υπαίτιους του πολέμου να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Μπαίνοντας στις προπαρασκευαστικές ημέρες πριν την έναρξη της Μεγάλης...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 15:20

Πατριάρχης Βουλγαρίας για Ουκρανία: «Να επιστρέψουμε στην ειρήνη του Θεού»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Βουλγαρίας για Ουκρανία: «Να επιστρέψουμε στην ειρήνη του Θεού»

Με υπενθύμιση στους μακαρισμούς, όπου ο Χριστός μακαρίζει τους ειρηνοποιούς, και στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου αναφέρεται ότι Εκείνος μας άφησε την αληθινή και αναφαίρετο ειρήνη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος καλεί τους υπαίτιους του πολέμου να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Μπαίνοντας στις προπαρασκευαστικές ημέρες πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γινόμαστε μάρτυρες εχθροπραξιών μεταξύ δύο αδελφικών λαών: της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που έχουν αποδεχτεί τη σωτήρια πίστη του Χριστού από τη βάπτισή τους.

Η αιματοχυσία και η αφαίρεση αθώων ανθρώπινων ζωών είναι απαράδεκτη για όλους όσους αναζητούν την ειρήνη, την ενότητα και την αγάπη στον κόσμο!

Ο Χριστός μας άφησε ως Διαθήκη του το «Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν. μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία μηδὲ δειλιάτω (Κατά Ιωάννην 14,27 – Εγώ φεύγω και σας αφήνω την ειρήνη, σας δίδω την αληθινή και αναφαίρετο ειρήνη, την οποία εγώ έχω από τον εαυτό μου εις άπειρο βαθμό. Δεν σας δίδω εγώ ψευδή ειρήνην, όπως δίδει ο κόσμος) και το «μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται» (Κατά Ματθαίον, 5:9), τα οποία αντηχούν στις καρδιές μας και αποτελούν θεμελιώδες καθήκον του κάθε χριστιανού!

Καλούμε όλους αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο πόλεμος να σταματήσουν την αιματοχυσία και να γυρίσουν την πλάτη στις αντιφάσεις, να σεβαστούν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία και να επιτύχουν μέσω της διπλωματίας την επιθυμητή ειρήνη που μας κληροδότησε ο Σωτήρας Χριστός!

Αναπέμπουμε ολόψυχα προσευχή στον Παντοδύναμο Θεό και Πατέρα της Ειρήνης, να σταματήσουν οι διαμάχες, οι ταραχές και η αιματοχυσία, ώστε η ειρήνη και η καλή θέληση να βασιλέψουν ξανά ανάμεσα στους ανθρώπους!

Προσευχόμαστε στον Κύριο να στηρίξει τους πιστούς Του, που επιθυμούν και αγωνίζονται για ειρήνη και συνεννόηση, να ελευθερώσει τον κόσμο από τις μηχανορραφίες του κακού, που έσπειρε τους σπόρους της διαίρεσης και της καταστροφής εν μέσω των ανθρώπων και προσπάθησε να βάλει σε δοκιμασία την ειρήνη του Θεού στον κόσμο!

Η Παναγία να προστατεύει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε προβλήματα, θλίψη και δυστυχία και να τους δίνει υπομονή, προσευχή και εμπιστοσύνη στο έλεος και τη δικαιοσύνη του Θεού!

Είθε ο Θεός να αναπαύσει εν σκηναίες δικαίων τις ψυχές όλων εκείνων που πέθαναν ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων