27/02/2023 27/02/2023 Στη δύναμη της αλληλοσυγχώρσης αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Η Εκκλησία μας προσκαλεί μητρικά στην τελευταία και σημαντικότερη πράξη προετοιμασίας για την είσοδό μας σε αυτή τη σωτηριολογική περίοδο – την πράξη της αλληλοσυγχώρεσης. Σήμερα ζητάμε και δίνουμε συγχώρεση, ακολουθώντας...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 9:28

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Η δύναμη της αλληλοσυγχώρεσης

Διαδώστε:
Πατριάρχης Βουλγαρίας: Η δύναμη της αλληλοσυγχώρεσης

Στη δύναμη της αλληλοσυγχώρσης αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Η Εκκλησία μας προσκαλεί μητρικά στην τελευταία και σημαντικότερη πράξη προετοιμασίας για την είσοδό μας σε αυτή τη σωτηριολογική περίοδο – την πράξη της αλληλοσυγχώρεσης. Σήμερα ζητάμε και δίνουμε συγχώρεση, ακολουθώντας έτσι αυτό που μας πρόσταξε ο ίδιος ο Κύριος: Kαι να μη κρίνετε, και δεν θα κριθείτε· και να μη καταδικάζετε, και δεν θα καταδικαστείτε· να συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε» (Λουκάς 6:37)», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, «όταν συγχωρούμε, απελευθερωνόμαστε από ένα βάρος το οποίο μας εμποδίζει να έρθουμε πιο κοντά στο Θεό. Όταν ξέρουμε ότι μας συγχωρούν, νιώθουμε ψυχική ηρεμία και χαρά. Η αμοιβαία συγχώρεση μας δίνει απίστευτες δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να υψωθούμε πάνω από το γήινο και το μάταιο, να συνεχίσουμε στην επιδίωξη του φωτεινού και του ανώτερου».

«Ας εκμεταλλευτούμε πραγματικά την ευκαιρία που μας δίνεται. Ας απαλλαγούμε από τον θυμό, από κάθε εκούσια και ακούσια παραβίαση των εντολών του Θεού, και ας μεταμορφωθούμε μέσω της μετάνοιας», υπογράμμισε.

«Σήμερα ζητώ συγχώρεση από όλους σας και είμαι ο πρώτος που συγχωρεί, με την ελπίδα ότι θα μας συγχωρήσει ο Πανάγαθος Θεός, για να γίνουμε δεκτοί από Αυτόν, ως παιδιά, στο Βασίλειο του φωτός, της ειρήνης και της χαράς», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων