08/03/2022 09/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Νέο κάλεσμα για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και για έμπρακτη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό εξαιτίας του «αδελφοκτόνου πολέμου» -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- απευθύνει προς κλήρο και λαό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμα που εξέδωσε για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο μήνυμά...
08 Μαρτίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 - 3:19

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Κάλεσμα στήριξης στον Ουκρανικό λαό

Διαδώστε:
Πατριάρχης Βουλγαρίας: Κάλεσμα στήριξης στον Ουκρανικό λαό
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Νέο κάλεσμα για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και για έμπρακτη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό εξαιτίας του «αδελφοκτόνου πολέμου» -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- απευθύνει προς κλήρο και λαό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμα που εξέδωσε για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος υπογραμμίζει ότι «η Αγία Εκκλησία, που ο Θεός ίδρυσε στη Γη για την σωτηρία των ανθρώπων, δεν δικαιολογεί και δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία μορφή και για κανένα λόγο τη βίαιη αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, γιατί ο Θεός είναι Αυτός που δίνει ζωή. Η Εκκλησία πάντα υπερασπίζεται την αλήθεια και την δικαιοσύνη».

Επίσης στην συνέχεια, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Eν μέσω αυτών των ημερών δοκιμασίας καλούμαστε να εντείνουμε τις προσευχές μας για τον τέλος του πολέμου το συντομότερο δυνατό και για την επιστροφή του Ουκρανικού λαού στην ειρήνη. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας στους πληγέντες αδελφούς μας και ας τους βοηθήσουμε σε κάθε ευκαιρία στην δοκιμασία που βιώνουν. Αυτές τις ημέρες που όλος ο κόσμος συμπάσχει και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην πληγωμένη Ουκρανία και τον λαό της, η Βουλγαρία και η Ορθόδοξη Εκκλησία συμπονούν».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Θα μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας και θα προσευχηθούμε στον Θεό για το μέγα έλεος και την αγάπη Του για τον καθένα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Θα Του ζητήσουμε ειλικρινά να σκουπίσει τα δάκρυα όλων εκείνων που υποφέρουν από τον αδελφοκτόνο πόλεμο στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, να ελεήσει και να δεχτεί στο Βασίλειο Του κάθε αθώο θύμα αυτής της σύγκρουσης.

Η Αγία Εκκλησία, που ο Θεός ίδρυσε στη Γη για την σωτηρία των ανθρώπων, δεν δικαιολογεί και δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία μορφή και για κανένα λόγο τη βίαιη αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, γιατί ο Θεός είναι Αυτός που δίνει ζωή. Η Εκκλησία πάντα υπερασπίζεται την αλήθεια και την δικαιοσύνη, και γι’ αυτό εν μέσω αυτών των ημερών δοκιμασίας καλούμαστε να εντείνουμε τις προσευχές μας για το τέλος του πολέμου το συντομότερο δυνατό και για την επιστροφή του Ουκρανικού λαού στην ειρήνη. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας στους πληγέντες αδελφούς μας και ας τους βοηθήσουμε σε κάθε ευκαιρία στην δοκιμασία που βιώνουν. Αυτές τις ημέρες που όλος ο κόσμος συμπάσχει και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην πληγωμένη Ουκρανία και τον λαό της, η Βουλγαρία και η Ορθόδοξη Εκκλησία συμπονούν.

Ο Θεός θα δεχτεί την νηστεία και την προσευχή μας μόνο εάν συνοδεύονται από πράξεις έμπρακτης φροντίδας και αληθινής αγάπης για τους πληγέντες και τους αδικημένους. Η νηστεία και η προσευχή είναι τα πιο ισχυρά πνευματικά όπλα, αλλά θυμόμαστε επίσης αυτό που είπε ο Σωτήρας Χριστός: «ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με.» (Ματθ. 25: 35-36). Η εικόνα του Χριστού βρίσκεται στον καθένα μας και ως Χριστιανοί πρέπει να την αναγνωρίσουμε, ιδιαίτερα στα πρόσωπα όσων ανάμεσα μας βρίσκονται σε ανάγκη. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην οποία εισερχόμαστε σήμερα είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι φέρουμε το όνομα του Χριστού με αξιοπρέπεια. Ας το κάνουμε!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων