15/09/2021 15/09/2021 Με πατρική αγάπη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απέστειλε μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και του νέου ακαδημαϊκού έτους σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Στο μήνυμά του αναφέρεται στις δυσκολίες της χρονιάς που έρχεται, λόγω της λοίμωξης του κορωνοϊού, εύχεται ο ζήλος και η αγάπη για τα γράμματα να μένουν άσβεστα σε...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 19:00

«Βασιστείτε στον Θεό καθώς θα Τον ερωτεύεστε»

Διαδώστε:
«Βασιστείτε στον Θεό καθώς θα Τον ερωτεύεστε»

Με πατρική αγάπη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απέστειλε μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και του νέου ακαδημαϊκού έτους σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Στο μήνυμά του αναφέρεται στις δυσκολίες της χρονιάς που έρχεται, λόγω της λοίμωξης του κορωνοϊού, εύχεται ο ζήλος και η αγάπη για τα γράμματα να μένουν άσβεστα σε μαθητές και δασκάλους, ενώ παροτρύνει όλους να βασίζονται στον Θεό καθώς θα ερωτεύονται Αυτόν και τον πλησίον τους!

Διαβάστε το μήνυμά του:

«Αγαπητοί δάσκαλοι και μαθητές,

Σας χαιρετίζουμε εγκάρδια με μια αρχιερατική ευλογία και τις πιο φωτεινές ευχές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ήρθε η ώρα που πολλοί από εσάς θα περάσετε το κατώφλι του βουλγαρικού σχολείου, του τόπου όπου θα αποκτήσετε ποικίλες και χρήσιμες γνώσεις. Με περιέργεια, ζήλο και επιμέλεια να αποδέχεσθε τις διδασκαλίες των αγαπημένων σας δασκάλων, οι οποίοι, μέσα από την πλούσια παιδαγωγική τους εμπειρία, θα σας καθοδηγήσουν στο δρόμο που θα σας οικοδομήσει ως άξιους Βούλγαρους και πολίτες της αγαπημένης μας Πατρίδας.

Αγαπητοί δάσκαλοι,

Σας απευθυνόμαστε με ενθουσιασμό και ειλικρινείς ευχές: είθε -σε αυτό το πανδημιολογικό περιβάλλον και με αυτές τις συνθήκες, ο ζήλος, η αγάπη και η ετοιμότητά σας να μεταδώσετε καλές και εποικοδομητικές γνώσεις να μη σβήσει! Σήμερα στον κόσμο της τεχνολογίας, όταν υπάρχουν όλο και περισσότερες εναλλακτικές στη μαθησιακή διαδικασία, ας μην ξεχνάμε την αξία και τον πλούτο του έντυπου βιβλίου, από το οποίο αντλούμε όχι μόνο τη γνώση και το πνεύμα των περασμένων εποχών, αλλά και -μέσα των τυπωμένων γραμμάτων- το βάθος, τη σημασία και το νόημα των λέξεων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Βούλγαρος δάσκαλος, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κλήση της πνευματικής και εκπαιδευτικής αποστολής της Αγίας Εκκλησίας, θα συνεχίσει να εκπαιδεύει και να χτίζει μορφωμένες και πολύτιμες προσωπικότητες. Διδάξτε την αξία του λόγου, γιατί ο Ενσαρκωμένος Λόγος του Θεού, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, πέτυχε τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου.

Ο Θεός να σας δυναμώσει και να σας χαρίσει ό,τι είναι απαραίτητο στο εξαιρετικά υπεύθυνο έργο στο οποίο αφιερώσατε τη ζωή σας!

Αγαπητοί μαθητές της πρώτης τάξης,

Στο όμορφο μονοπάτι της γνώσης θα συναντήσετε δυσκολίες που θα σας οικοδομήσουν ως άξια άτομα. Με υπομονή και επιμέλεια, μάθετε τη χρήσιμη γνώση. Μιμηθείτε τους άξιους δασκάλους σας, οι οποίοι, με γνώμονα την αγάπη για εσάς, προσπαθούν να θέσουν μια εποικοδομητική κατεύθυνση στη ζωή σας. Ο Θεός να σας ενισχύει και να σας καθοδηγεί σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας!

Αγαπητοί φοιτητές,

Προοδεύστε στην απόκτηση χρήσιμων γνώσεων και θυμηθείτε ότι οι προσπάθειές σας σήμερα θα ανταμειφθούν πολλές φορές στη ζωή. Θυμηθείτε να βασίζεστε στον Θεό καθώς ερωτεύεστε Αυτόν και τον πλησίον σας. Είστε το μέλλον της Βουλγαρίας!

Η ευλογία του Θεού και το μεγάλο έλεός Του να είναι μαζί σας!

Καλή τύχη!

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† Nεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας»

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων