03/12/2022 03/12/2022 Πανηγύρισε ο μοναδικός Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στη Σόφια, κατά την εορτή του Αγίου. Πλήθος πιστών, καθώς και πολλών παιδιών συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Γραφείο ρεπορτάζ- ope.gr Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, οι εορταστικές ακολουθίες άρχισαν ήδη από την παραμονή της εορτής, με πανηγυρικό Αρχιερατική εσπερινό, προεξάρχοντος του...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 16:01

Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στη Σόφια

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στη Σόφια

Πανηγύρισε ο μοναδικός Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στη Σόφια, κατά την εορτή του Αγίου. Πλήθος πιστών, καθώς και πολλών παιδιών συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Γραφείο ρεπορτάζ- ope.gr

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, οι εορταστικές ακολουθίες άρχισαν ήδη από την παραμονή της εορτής, με πανηγυρικό Αρχιερατική εσπερινό, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπρανίτσας κ. Παχώμιου, σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας».

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μελεκίου κ. Γεράσιμου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, συνιερουργούντος του Επισκόπου κ. Παμώχιου, του Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειου, του ιερατείου του Ιερού Ναού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ανδρέα, και στη συνέχεια ευχήθηκε σε όσοι εόρταζαν την ονομαστική τους εορτή, καθώς και μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ο οποίος βρισκόταν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

    

Με πληροφορίες και φωτογραφίες mitropolia-sofia.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων