11/05/2020 11/05/2020 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας τίμησε σήμερα το πρωί (11/05) τη μνήμη των Αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, διαφωτιστών των Σλάβων, εορτάζοντας στον Πατριαρχικό Καθεδρικό ναό της Σόφιας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη Βασιάν, εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ρωσίας στη...
11 Μαΐου, 2020 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 17:44

Πώς τίμησε η Βουλγαρία τους διαφωτιστές των Σλάβων

Διαδώστε:
Πώς τίμησε η Βουλγαρία τους διαφωτιστές των Σλάβων

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας τίμησε σήμερα το πρωί (11/05) τη μνήμη των Αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, διαφωτιστών των Σλάβων, εορτάζοντας στον Πατριαρχικό Καθεδρικό ναό της Σόφιας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη Βασιάν, εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ρωσίας στη Βουλγαρία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Γεράσιμος εξήρε την αξία του έργου των Αγίων Αδελφών, οι οποίοι όχι μόνο έδωσαν αλφαβητισμό, εκπαίδευση και πίστη στους Σλάβους, αλλά με τα έργα τους ξεπέρασαν την αίρεση της τριγλωσσίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σε μια εποχή όπου στη χώρα μας γίνεται αρκετός λόγος για το αν θα συνεχίσουν να τιμώνται οι τρεις Ιεράρχες των γραμμάτων μας επισήμως από τα σχολεία, αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Βουλγαρία τιμάται ιδιαίτερα η μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με καθιερωμένες δεήσεις στα πανεπιστήμια και στα σχολεία από ιερείς, που μεταφέρουν τις στολισμένες εικόνες των Αγίων και με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος Υπουργός Πολιτισμού, Μπόιλ Μπάνοφ, ευχόμενος σε βιβλιοθηκάριους και εργαζόμενους στο χώρο της πληροφορίας, των οποίων είναι προστάτες άγιοι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, «σήμερα, που είναι η ημέρα των Αγίων Ισαποστόλων και Διαφωτιστών, Κυρίλλου και Μεθοδίου, είναι ακόμα μια μέρα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συμβολή των δασκάλων και διαφωτιστών μας, που μας κληροδότησαν γραπτώς με χιλιάδες βιβλιοθήκες».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων