11/04/2022 11/04/2022 Στις 11 Απριλίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρα Αντύπα, Επισκόπου Περγάμου. Επί τη εορτή αυτή στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της Σόφιας στην περιοχή Λόζενετς, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος...
11 Απριλίου, 2022 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 21:47

Σόφια: Προηγιασμένη για τον Άγιο Αντύπα με λείψανα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
Σόφια: Προηγιασμένη για τον Άγιο Αντύπα με λείψανα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Στις 11 Απριλίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρα Αντύπα, Επισκόπου Περγάμου. Επί τη εορτή αυτή στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της Σόφιας στην περιοχή Λόζενετς, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Η μνήμη του Αγίου Αντύπα τιμάται πανηγυρικά στον Ιερό Ναό της πρωτεύουσας, που είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό, γιατί εκεί θησαυρίζεται απότμημα των ιερών λειψάνων του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος έκανε κήρυγμα, μιλώντας για τον βίο, τις αρετές και το μαρτύριο του Αγίου Αντύπα, Επισκόπου Περγάμου, και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τα έργα του και να γεμίσουν με το θάρρος του στη μαρτυρία της πίστης και τις ευαγγελικές αλήθειες του Χριστού.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Οδοντιατρικής Σχολής Σόφιας, διότι τα ιερά λείψανα δωρίστηκαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην Οδοντιατρική Σχολή, για να κτιστεί ορθόδοξος ναός στον προαύλιο χώρο της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων