02/03/2022 02/03/2022 Προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κ. Γαβριήλ, παραγγέλνοντας στους κληρικούς των Ιερών Ναών και Μονών της Μητροπολιτικής του περιφέρειας να τις διαβάζουν κατά τη διάρκεια των Θείων Λειτουργιών μέχρι το τέλος του πολέμου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Λόβετς με τις αυτοσχέδιες προσευχές:...
02 Μαρτίου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 12:25

Προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία σε κάθε Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Λόβετς

Διαδώστε:
Προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία σε κάθε Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Λόβετς

Προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κ. Γαβριήλ, παραγγέλνοντας στους κληρικούς των Ιερών Ναών και Μονών της Μητροπολιτικής του περιφέρειας να τις διαβάζουν κατά τη διάρκεια των Θείων Λειτουργιών μέχρι το τέλος του πολέμου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Λόβετς με τις αυτοσχέδιες προσευχές:

Θεοφιλείς πατέρες,

Με την ευλογία μας από σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Λόβετς και μέχρι να επιτευχθεί ειρήνη στην αδελφική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πέρα από τις προσευχές για την υποχώρηση του κορωνοϊού, ας διαβάσουμε τις ακόλουθες προσευχές για την ειρήνη αντί των μαχών και των αναταραχών:

Στην προσκομιδή

Κύριε Ιησού Χριστέ και Θεέ μας, αποδέξου αυτή τη θυσία για τη συγχώρεση όλων των αμαρτιών και των ανομιών μας, με τις οποίες εξοργίσαμε τη φιλανθρωπία Σου και την αγαθότητά Σου. Άρε τη δίκαιη οργή σου από τους δούλους σου. Ειρήνευσε τις ταραχές και τις διαμάχες, την αιματοχυσία και τον εσωτερικό πόλεμο στην αδελφική Ουκρανία και δώσε ειρήνη και ηρεμία, αγάπη και γρήγορη συμφιλίωση στον λαό Σου, που λυτρώθηκε από το τίμιο αίμα Σου, για τη δόξα του ονόματός Σου, την επιβεβαίωση και την ενίσχυση της αγίας Σου Εκκλησίας.

Στη μεγάλη εκτενή

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο, να εισακούσει την προσευχή των αχρείων δούλων Του και να συγχωρέσει τα παραπτώματά μας, με τα οποία Τον παροργίσαμε, ώστε να στρέψει πάνω μας την οργή και την αγανάκτησή Του. Ας προσευχηθούμε για να αλλάξουν γρήγορα οι ασυμβίβαστες καρδιές των πολεμιστών στην αδελφική Ουκρανία από τις αιματηρές επιθυμίες τους, ας προσευχηθούμε για αδελφοσύνη και ειρήνη και για να καταπνίξουμε τον εσωτερικό πόλεμο!

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο να εξαλείψει κάθε φθόνο, διαμάχη, θυμό, αδελφικό μίσος και όλα τα άλλα πάθη που υπάρχουν στους δούλους Σου, από τα οποία προκύπτουν όλες οι διαμάχες, οι διαφορές, οι ταραχές και το αίμα.

Στη μικρή εκτενή

Προσευχόμαστε επίσης να κατευνάσει όλες τις ταραχές, τις διαφορές, τις διαμάχες και την αιματοχυσία, που είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων αμαρτιών, να τελειώσει γρήγορα τον πόλεμο και να μας ελεήσει.

Εξακολουθούμε να προσευχόμαστε να μην αφήσει το ποίμνιό Του να χαθεί και να μην καταστραφεί από πονηρούς και εχθρικούς ανθρώπους, αλλά να προσφέρει γρήγορα τη βοήθεια, τη μεσιτεία και την ανακούφισή Του στους πιστούς, αν και ανάξιους, δούλους Του, και να λυτρώσει από κάθε κακή περίσταση με τη δύναμη της αγαθότητάς Του τους πολεμιστές στην αδελφική Ουκρανία.

+ Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων