15/11/2021 15/11/2021 Ως μια ευοίωνη ευκαιρία για εδραίωση στον καλό αγώνα θεωρεί την νηστεία των Χριστουγέννων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, που στο μήνυμά του για την Σαρακοστή, στην οποία εισήλθαμε σήμερα, καλεί σε προσευχή για το ιατρικό προσωπικό που δίνει αγώνα κατά της πανδημίας, αλλά και για ασθενείς και κεκοιμημένους. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι ευκαιρία...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 17:44

Προσευχή και απαλλαγή από τη μάστιγα των ημερών μας

Διαδώστε:
Προσευχή και απαλλαγή από τη μάστιγα των ημερών μας

Ως μια ευοίωνη ευκαιρία για εδραίωση στον καλό αγώνα θεωρεί την νηστεία των Χριστουγέννων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, που στο μήνυμά του για την Σαρακοστή, στην οποία εισήλθαμε σήμερα, καλεί σε προσευχή για το ιατρικό προσωπικό που δίνει αγώνα κατά της πανδημίας, αλλά και για ασθενείς και κεκοιμημένους. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι ευκαιρία για ενδοσκόπηση και απαλλαγή από τον εγωισμό, την αλαζονεία και την μάστιγα της εποχής, την αναισθησία προς τον συνάνθρωπο.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Διαβάστε το μήνυμά του:

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές εν Κυρίω,

Η έναρξη της νηστείας των Χριστουγέννων είναι μια ακόμη ευοίωνη ευκαιρία για όλους μας να εδραιωθούμε στον καλό αγώνα, προετοιμαζόμενοι να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς το Θείο βρέφος την ημέρα της ενδοξοτάτης γέννησής Του. Η νηστεία είναι καιρός πνευματικής ενδοσκόπησης, ταπεινοφροσύνης και έντονης προσευχής – μια ευλογημένη περίοδος που σοφά καθορίζει η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία με μέριμνα για την πνευματική μας υγεία και για την εδραίωση και καλή πορεία μας στη σωτήρια πίστη που ομολογούμε. Ας αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να ακολουθήσουμε επιμελώς την εντολή της Εκκλησίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, ώστε στο τέλος της Σαρακοστής να χαιρετίσουμε την ημέρα των Χριστουγέννων με καθαρή πνευματική χαρά. Είθε αυτές οι ευλογημένες σαράντα μέρες να είναι για τον καθένα μας μια περίοδος αυτοεξέτασης και πνευματικού στοχασμού πάνω στο υπέροχο μυστήριο του Θεανθρώπου.

Με ιδιαίτερη ανησυχία/αγωνία καλούμε σήμερα σε ενεργή αγάπη και προσευχή για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, για όλους εκείνους που αφιερώνουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους για δεύτερη συνεχή χρονιά -και πολλοί από αυτούς έχουν δώσει και τη ζωή τους ακόμα- στη φροντίδα για την υγεία μας ενόψει μιας πανδημίας. Μπορούμε να τους δείξουμε καλύτερα τη χριστιανική αγάπη και φροντίδα όταν ακολουθούμε αυστηρά τις ειδικές, επαγγελματικές οδηγίες και συστάσεις τους για την ασφάλειά μας και τη σωματική και ψυχική μας υγεία, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να περιορίσουμε την εξάπλωση της ύπουλης μετάδοσης. Προσευχόμαστε για όλους όσους υποφέρουν και αρρωσταίνουν, για ταχεία ανάρρωση. Η προσευχή μας είναι, επίσης, για την ανάπαυση όλων όσων έχασαν τη ζωή τους – ο Θεός να τους αναπαύσει εν τη βασιλεία Του.

Είθε ο Πανάγαθος Θεός να χαρίσει σε όλους μας απλόχερα σοφία και διάκριση, αγάπη για τον πλησίον και σκέψη για τον άλλον, λυτρώνοντάς μας από κάθε εγωισμό και αλαζονεία, από κάθε υπερηφάνεια, από τη μάστιγα του σήμερα – την αναισθησία προς τον συνάνθρωπο, που είναι τα πιο δύσκολα εμπόδια στο δρόμο μας προς τον Χριστό και τη Βασιλεία Του.

Το Θείο Βρέφος, το οποίο περιμένουμε με αγάπη και ενθουσιασμό στο τέλος αυτής της νηστείας των Χριστουγέννων, να μας χαρίσει την ειρήνη Του και να μας ενισχύει με τη χάρη Του, να ευλογεί κάθε καλή και χρήσιμη προσπάθειά μας και να μας προστατεύει από κάθε ταλαιπωρία και κακή περίσταση!

Είθε η αγάπη του Θεού και το μεγάλο Του έλεος να είναι μαζί μας!

Ελαφριά και σωτήρια Σαρακοστή!

† Νεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων