28/04/2023 28/04/2023 Οι απόφοιτοι του Θεολογικού Σεμιναρίου “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος” στη Φιλιππούπολη επισκέφθκαν την Ιερά Μονή Μπάτσκοβο Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής στους ιερούς τόπους της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππούπολης. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Η ομάδα των αποφοίτων προσκύνησαν την Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Μπάτσκοβο. Ακόμη οι απόφοιτοι έμαθαν λεπτομερώς για τον πνευματικό...
28 Απριλίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 9:35

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Μπάτσκοβο από αποφοίτους του Θεολογικού Σεμιναρίου Φιλιππούπολης

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Μπάτσκοβο από αποφοίτους του Θεολογικού Σεμιναρίου Φιλιππούπολης

Οι απόφοιτοι του Θεολογικού Σεμιναρίου “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος” στη Φιλιππούπολη επισκέφθκαν την Ιερά Μονή Μπάτσκοβο Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής στους ιερούς τόπους της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππούπολης.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η ομάδα των αποφοίτων προσκύνησαν την Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Μπάτσκοβο.

Ακόμη οι απόφοιτοι έμαθαν λεπτομερώς για τον πνευματικό ρόλο της Μονής Μπάτσκοφ στη ζωή των Ορθοδόξων Βουλγάρων και την ιστορία της.

Μετά από την παράθεση μοναστηριακού κεράσματος στο αρχονταρίκι, η ομάδα συνέχισε την προσκυνηματική περιήγηση.

Λίγα λόγια για το Μοναστήρι

Το μοναστήρι Μπάτσκοβο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και σημαντικότερο βουλγαρικό μοναστήρι. Ιδρύθηκε το 1083. Βρίσκεται στα δεξιά του ποταμού Chepelar, δίπλα στο χωριό Μπάτσκοβο, 10 χλμ. από το Ασένοβγκραντ και 30 χλμ. από την Φιλιππούπολη. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά εύκολα προσβάσιμο και είναι ίσως το πιο επισκέψιμο βουλγαρικό μοναστήρι. Τα Σαββατοκύριακα και τις μεγάλες εκκλησιαστικές αργίες, χιλιάδες πιστοί, προσκυνητές και τουρίστες επισκέπτονται τη Μονή.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από : bg-patriarshia.bg, bachkovskimanastir

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων