07/11/2020 07/11/2020 Η 6η Νοεμβρίου σηματοδοτεί τα οκτώ χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου. Με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή της Τροίας. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής Τροίας Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος με την παρουσία της αδελφότητας της Μονής και Αρχιερέων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.  Μετά τη Θεία...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 23:40

“Πρότυπο για την καθημερινή ζωή ο μακαριστός Πατριάρχης”

Διαδώστε:
“Πρότυπο για την καθημερινή ζωή ο μακαριστός Πατριάρχης”

Η 6η Νοεμβρίου σηματοδοτεί τα οκτώ χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου. Με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή της Τροίας. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής Τροίας Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος με την παρουσία της αδελφότητας της Μονής και Αρχιερέων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο εκφωνήθηκε μια σύντομη ομιλία για τον μακαριστό Πατριάρχη όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε “Η πιο σημαντική παρακαταθήκη του Πατριάρχου Μαξίμου για τις μελλοντικές γενιές και για εμάς είναι η έκκλησή του για την καθαρότητα της πίστης. Στις δύσκολες στιγμές της ζωής της Εκκλησίας είδε την υπόσχεση του Χριστού για τον δρόμο προς τη σωτηρία και την αιώνια ζωή. Οι ένδοξοι πρόγονοί μας μας εκπαίδευσαν με πίστη και ευσέβεια και έχτισαν μέσα στους αιώνες το οικοδόμημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μεταξύ του βουλγαρικού λαού. Σε όλες τις ενέργειές του ο μακαριστός Πατριάρχης καθοδηγούνταν μόνο από το καλό και με γνώμονα την ευημερία της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας χωρίς να συμβιβαστεί με οτιδήποτε σε αυτά που πίστευε και υπερασπίστηκε σθεναρά ως Χριστιανός, μοναχός, Επίσκοπος και Πατριάρχης αφήνοντας για όλους μας ένα πρότυπο. Ένα πρότυπο από το οποίο, ο καθένας στη δύναμή του, καθοδηγείται σήμερα στην καθημερινή του ζωή και εργασία”. 

Το Ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βιδινίου κ. Δανιήλ και του Επισκόπου Βελίκης κ. Σιώνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων