12/10/2021 12/10/2021 Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στη Σόφια γιόρτασε την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, 50 χρόνια από τον καθαγιασμό του, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Η πεντηκοστή επέτειος από τον καθαγιασμό του ναού εορτάστηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως (Μπελογραντσίκ) κ. Πολύκαρπου και των ιερέων του ναού. Κατά τη...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 11:17

Σόφια: 50 χρόνια από τον καθαγιασμό του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Σόφια: 50 χρόνια από τον καθαγιασμό του Αγίου Δημητρίου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στη Σόφια γιόρτασε την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, 50 χρόνια από τον καθαγιασμό του, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Η πεντηκοστή επέτειος από τον καθαγιασμό του ναού εορτάστηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως (Μπελογραντσίκ) κ. Πολύκαρπου και των ιερέων του ναού.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκαν δύο χειροτονίες: ο διάκονος Ιβάν Ντιμίτροφ χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ο μοναχός Μιχαήλ, αδελφός της Μονής Οσενόβλακ, χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο επίσκοπος Πολύκαρπος κηρύττοντας τον θείο λόγο, μίλησε για την ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν, τονίζοντας το γεγονός της νίκης του Κυρίου Ιησού Χριστού επί του θανάτου, καθώς και τη δύναμη, το μεγαλείο, το απέραντο έλεος και την αληθινή αγάπη Του για τους ανθρώπους. Υπενθύμισε ότι ο Κύριος ευνοεί κάθε άνθρωπο, τον βοηθά και τον στηρίζει ακόμα κι αν δεν ζητά βοήθεια από Αυτόν. Αυτό το βλέπουν όλοι σε αυτήν την υπέροχη συνάντηση: χαίρονται με τον Χριστό και πενθούν με τη χήρα.

Ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε επίσης ότι ο ναός καθαγιάστηκε στις 10 Οκτωβρίου 1971 από τον μακαριστό Επίσκοπο Λέφσκι Παρθένιο.

 

 

Η γιορτή στον ιερό ναό συνεχίστηκε με τον αγιασμό του νέου ενοριακού κέντρου, που βρίσκεται στην αυλή. Το κτίριο ανακαινίστηκε και κυριολεκτικά από ερείπιο έγινε ένα ζεστό πνευματικό σπίτι, όπου τα παιδιά της ενορίας, οι πιστοί και οι επισκέπτες θα βρουν πνευματική θαλπωρή, καλό λόγο και κηρύγματα από τους κληρικούς.

Ακολούθησε εορταστικό κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων