09/05/2022 09/05/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη συνοικία Λέφσκι τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, ημέρα που συνέπεσε να τιμάται η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη.  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Της Θείας Λειτουργίας προέστη – με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας- ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, ο οποίος στο κήρυγμά του εξήρε...
09 Μαΐου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 13:01

Σόφια: Αγιασμός εκκλησιαστικού πάρκου στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Διαδώστε:
Σόφια: Αγιασμός εκκλησιαστικού πάρκου στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη συνοικία Λέφσκι τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, ημέρα που συνέπεσε να τιμάται η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Της Θείας Λειτουργίας προέστη – με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας- ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, ο οποίος στο κήρυγμά του εξήρε το ευγενικό παράδειγμα της ζωής των Αγίων Μυροφόρων για τους πιστούς Χριστιανούς. Ο Επίσκοπος τόνισε ότι ακόμη και σήμερα η Εκκλησία δεν στερείται μυροφόρων, γυναικών που αγαπούν τον Θεό και προσπαθούν πάντα να Τον υπηρετούν, για να διαδώσουν τον Λόγο Του στον κόσμο.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πράξεις και τη μαρτυρία ζωής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, καλώντας τους πιστούς να γεμίσουν με αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, όπως δίδασκε ο Άγιος Ιωάννης, αλλά και με θάρρος και αποφασιστικότητα στην πνευματική ζωή και να γίνουν αληθινά τέκνα του Θεού, καθιερωμένα στην αρετή και την αγνότητα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστη και η τοπική άρχων της περιοχής Poduyane στη Σόφια, Eva Mitova.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε αγιασμός στον νεόδμητο προαύλειο χώρο μπροστά από την εκκλησία και στο εκκλησιαστικό πάρκο. Μετά τον αγιασμό της νέας εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους δωρητές για την εργατικότητα και την καλή τους θέληση. Όλος ο ναός είναι ήδη περιφραγμένος, και στην αυλή υπάρχουν μονοπάτια και κήποι. Έχουν φυτευτεί λουλούδια και φυτά και έχει φτιαχτεί παιδική χαρά, για να μπορούν οι μητέρες με τα παιδιά να είναι κοντά στο ναό και στην πίστη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων