17/12/2022 17/12/2022 Ένα από τα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία Αποκατάστασης και Μακροχρόνιας Περίθαλψης εγκαινιάστηκε στη Σόφια. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Καλεσμένοι ήταν η κα Yordanka Fandakova, Δήμαρχος του Δήμου Σόφιας, ο κ. Teodor Petkov, Δήμαρχος της Περιφέρειας Βίτοσα. Μετά τον αγιασμό,...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 16:22

Σόφια: Αγιασμός σε ένα από τα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία Αποκατάστασης

Διαδώστε:
Σόφια: Αγιασμός σε ένα από τα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία Αποκατάστασης

Ένα από τα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία Αποκατάστασης και Μακροχρόνιας Περίθαλψης εγκαινιάστηκε στη Σόφια. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού.

  • Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Καλεσμένοι ήταν η κα Yordanka Fandakova, Δήμαρχος του Δήμου Σόφιας, ο κ. Teodor Petkov, Δήμαρχος της Περιφέρειας Βίτοσα.

Μετά τον αγιασμό, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ μετέφερετε τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου, και ίδιος ευχήθηκε να είναι ευλογημένο το έργο του νέου Νοσοκομείου και προς όφελος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Το νέο νοσοκομείο αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κέντρα γηριατρικής και αποκατάστασης, καθώς περιλαμβάνει 9 γηροκομεία οικογενειακού τύπου, χωρητικότητας 81 πολιτών, το μεγαλύτερο ξενώνα της Βουλγαρίας με 39 κλίνες, κοινοτικό κέντρο με εστιατόριο, καφετέρια και περίπτερο, κέντρο προσθετικής αποκατάστασης, πάρκο κ.λπ.

Η έννοια της οικογενειακής φροντίδας αναπτύσσεται στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ με στόχο τη μέγιστη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της καλύτερης περίθαλψης.

Κάθε σπίτι- γηροκομείο, που προορίζεται για 9 κατοίκους, έχει έναν ευρύχωρο κοινό πρώτο όροφο 200 τ.μ. με διαφορετικούς χώρους για κοινή χρήση, πλυντήριο, κουζίνα και τραπεζαρία. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν 4 δίκλινα δωμάτια, σοφίτα και ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Σε όλους τους πολίτες παρέχεται καθημερινή φροντίδα από νοσηλευτές και γιατρούς, καθώς και νυχτερινός βοηθός.

Το Κέντρο Προσθετικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου συνεργάζεται με τα καλύτερα ανταλλακτικά και με ανεξάρτητο ιατρικό τεχνικό εργαστήριο.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

Προσφορότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων